Na horách se stále lyžuje - panují skvělé podmínky

11. březen 2011

I když o nadcházejícím víkendu můžeme v nížinách čekat teploty nad deset stupňů, na horách Ústeckého i Libereckého kraje stále udržují svahy pro milovníky lyžování.

Na Klínovci leží zhruba jeden metr technického sněhu. V provozu je přes sedm kilometrů sjezdovek. Lyžování si tento víkend určitě užijete i na Božím Daru. V areálu na Neklidu leží 30 cm sněhu a v provozu je všech pět sjezdovek i snowpark.

Teplický Bouřňák hlásí 80 cm technického sněhu, v provozu jsou sjezdovky Hrobská, Slalomák, sjezdovka č.3 a dětské vleky v Údolíčku. Běžkaři mohou na Bouřňák taky vyrazit. Na tratích 5 a 10 km je z 90% kvalitní stopa. Na ústecké Telnici leží půl metru tvrdého technického sněhu. Panují tady ideální podmínky, areál je v provozu.

A ještě pohled do Jizerských hor. Většina vleků a lanovek je stále v provozu na Ještědu. Mimo provoz zůstávají jen Staré Pláně a Višňovka. V plném provozu zůstává i nový ski areál Obří Sud na Javorníku u Liberce. V Jizerských Horách se stále můžete spolehnout na tři velká lyžařská centra. Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov, kde jsou v provozu všechna přepravní zařízení.

V krkonošské Rokytnici jsou v provozu všechny vleky, kromě sjezdovky U Křížku a v Harrachově si můžete zalyžovat na skvěle upravených sjezdovkách na Rýžovišti a na Čerťáku. Na dobré podmínky se mohou těšit i milovníci běžeckého lyžování. V Harrachově si můžete vyjet na kolečko u Stadionu a Jizerská magistrála i nadále nabízí většinu tratí.

autor: Jan Beneš
Spustit audio