Mrtvá žena, opilí na záchytce, ale v horách klid - silvestrovská noc v Libereckém kraji

1. leden 2016

Pro záchranáře z Horské služby Jizerských hor byla silvestrovská noc klidná. K večeru pomáhali ženě, která si zlomila nohu, žádné další události řešit nemuseli. Silvestrovská noc přitom obvykle patří k jejich nejnáročnější službě v roce. Letos ale chybí sníh, nelyžovalo se a v horách bylo méně lidí.

Zato policisté měli poslední večer roku 2015 spoustu práce. V Janově nad Nisou v Jizerských horách našli o silvestrovském večeru mrtvou ženu. Pohřešovat ji začali její příbuzní. Třiasedmdesátiletá žena přijela na svátky z Prahy, z penzionu, kde se ubytovala, šla navštívit přátele. Od nich už se zpět do penzionu nevrátila. Policisté našli se psem vycvičeným na vyhledávání osob její tělo v korytě řeky.

Také lékaři v liberecké nemocnici se nezastavili. Na záchytce skončilo šest lidí, nejmladšímu je patnáct. Na traumatologii ošetřili po půlnoci patnáct pacientů s lehčími poraněními po pádu nebo potyčkách. Tři pacienti s otřesem mozku zůstali i dnes (1. 1.) v péči lékařů. Jedna žena utrpěla těžké poranění bérce, zranila ji světlice. Lékaři ji hospitalizovali.

A hasiči? I ti měli rušnou službu. V Libereckém kraji je zaměstnaly požáry od petard i popadané stromy. Celkem vyjížděli čtyřiadvacetkrát. Kvůli plamenům na střeše panelového domu v Semilech evakuovali osmnáct lidí. Ohňostroj zapálil i louku ve Frýdlantském výběžku. Požár v lese hasiči likvidovali i u Mníšku na Liberecku.

autor: sas
Spustit audio