Mladí fotbalisté Liberce mají díky zraněním opor šanci nakouknout do Gambrinus ligy

6. květen 2014

Snem asi každého mladého fotbalisty je zahrát si nejvyšší domácí soutěž. Řadě z nich, nebo snad dokonce naprosté většině, se něco podobného nepoštěstí, v případě některých hráčů juniorky Slovanu Liberec je ale debut v Gambrinus lize skutečně blízko. Díky několika zraněním klíčových opor dokonce blíž než kdy dřív.

Když v pondělí juniorka Slovanu porazila na Městském stadionu celek Teplic 2:1, možná si kdekdo řekl: Co by dal za podobný výsledek liberecký A-tým? Ten se právě proti Teplicím v extrémně důležitém souboji představí tuto sobotu.

„Kdyby 'áčko' vyhrálo, tak by to bylo super. Pořád bojují o poháry, takže doufám, že na nás navážou a taky zvítězí,“ vysvětloval devatenáctiletý obránce Tomáš Egert. Úspěch dospělého mužstva Slovanu je totiž i v jeho zájmu.

„Je to pro nás obrovská šance. Kdybychom se v létě dostali do 'áčka', tak bychom mohli hrát poháry. To by byly obrovské zkušenosti,“ podotýká Denis Frimmel, který sice na svou premiéru v Gambrinus lize čeká, v sobotu při duelu se Znojmem už ale seděl na lavičce A-týmu Slovanu.

Právě možnost zasáhnout do hry v utkání nejvyšší domácí soutěže by měla být podle trenéra juniorky Jiřího Kaisera pro hráče hnacím motorem.

„My před ně stavíme, že situace v 'áčku' je díky těm absencím taková, že mají obrovskou šanci se tam podívat a nasát tu atmosféru. Někteří hráči z juniorky tak mohou přijít i k ligovým startům, takže motivace by měla být obrovská.“

Právě díky několika zraněním a dosti nejasné přestupové politice mužstva během letní pauzy mají talentovaní mladíci slušné šance na zapracovaní do týmu trenéra Vavrušky. Na druhou stranu, skok mezi ligové profesionály může být obrovský.

„Je to o přemýšlení, o rychlosti práce s balonem a o důrazu. Ti hráči jsou strašně chytří, už vědí, jak se postavit,“ dodává dost možná budoucí člen A-mužstva Slovanu Liberec Tomáš Egert.

autor: David Nyč
Spustit audio