V relaci o vaření, kde působím 12 let, se snažím popularizovat českou kuchyni. Uvádím většinou recepty typicky české, ale i recepty, které obsahují suroviny pozapomenuté či opomíjené. Nebráním se však ani novým kuchařských trendům, i přesto, že nejsou úplně mojí srdeční záležitostí. Mojí největší snahou je popularizovat a propagovat českou kuchyni, naše národní dědictví.
Mám ráda opery, především italské a české. Miluji dopisovou árii Cavaradosiho z Toscy, arii Když cizinou jsme bloudili z Dvořákova Jakobína. Skláním se nad uměním Mozarta a Vivaldiho. Tahle muzika mě dokáže uklidnit a hodit do pohody. Také mám ráda dobrou kávu.
Všechny články
-
Rýžový nákyp. Zapomeňte na školní jídelnu, připravte si ho po svém
Dříve byl rýžový nákyp oblíbeným pokrmem, který ale leckdy dokázali zprotivit kuchaři ve školních jídelnách. Rýžový nákyp podle této receptury, reputaci pokrmu napraví.
-
Vepřová kýta naložená ve víně. Tip na novoroční oběd
Na Nový rok nikdy nevařte žádnou drůbež, aby vám neuletělo štěstí. Udělejte něco z prasátka, to naopak přináší štěstí.
-
Pstruzi v aspiku. Na sváteční tabuli se budou vyjímat
Vánoční menu to je hlavně smažený kapr s bramborovým salátem. Někdo ale kapra nemá rád nebo nemůže smažené. Nabízíme tedy recept na jinou úpravu ryby. Je velmi lahodná.
-
Vánoční hubník. Tradiční štědrovečerní pokrm z Podkrkonoší
Na horách byly houby nazývány „masem lesa“ a lidé z nich připravovali rozličné pokrmy. Letos byla bohatá úroda hub a v každé domácnosti je těch nasušených jistě dost.
-
Linecké koláčky vídeňské. Vypadají i chutnají náramně
Recept pochází z rakouské kuchyně. Jejich linecké je téměř totožné s tím, které pečeme u nás.
-
Ovocný vánoční chléb. Nepříliš známý recept, který stojí za zkoušku
Těsto neobsahuje žádný cukr, ale sladkost mu dodává sušené ovoce. Jde o velmi trvanlivé a také hodně syté pečivo.
-
Znojemská hovězí pečeně. Někdejší klasika restaurací a hospod
V receptu hraje roli trochu nostalgie, ale je stále živý a pokrm výborný.
-
Srnčí plec se šípkovou omáčkou. Zpestřete si podzim zvěřinou
V tomto podzimním čase se na našich stolech objevuje zvěřina. Nabízíme klasický pokrm české kuchyně - srnčí plec se šípkovou omáčkou. Stejně lze upravit i maso z divočáka.
-
Výborné kynuté těsto. Upečte z něj cokoli, na co máte chuť
Je tu svátek sv. Martina a stole by neměly chybět martinské rohlíčky či podkovy, ale i jiné pečivo z kynutého těsta. Připravit můžeme nepřeberné množství druhů pečiva.
-
Chlebové dalamánky. Hodí se téměř ke všemu
Chlebové dalamánky jsou na přípravu jedodušší než chléb. Hodí se téměř ke všemu. Jen tak suché nebo s máslem. Jsou báječné třeba jako příloha například k pikantnímu guláši.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »