Minutka pro Rudu Pivrnce: Knír není pro každého!

16. říjen 2017
Minutka pro Rudu Pivrnce

Móda a proměny úpravy zevnějšku zasahují lidstvo odnepaměti a staré pravidlo říká, že módní vlny se vrací a týkají se i mužského pokolení.

Už to vypadalo, že svět navždy ovládnou metrosexuálové, hladce oholení muži chlapeckého zevnějšku. Před časem se ale na mužské tváře vrátilo třídenní strniště, záhy následované "bíbry" a kníry. Knír ale není pro každého, ne každému sluší, a leckoho dokáže k nepoznání změnit. Petr Urban knír ze zásady nenosí. Proč? Prozradí v Minutce pro Rudu Pivrnce.

Tento týden Českému rozhlasu Liberec kreslíř Petr Urban ze Smržovky připravil obrázek na téma předvánoční nákupní horečka:

Nákupní horečka podle kreslíře Petra Urbana
autoři: David Hamr , Petr Urban
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.