Ministr školství Josef Dobeš odložil jednání o sklářské škole v Kamenickém Šenově

30. srpen 2011

Sklářská škola v Kamenickém Šenově na Českolipsku dál patří Libereckému kraji. Plánovaný přepis nejstarší sklářské školy na světe pod ministerstvo školství se zatím nestihl. Jak to bude se školou v Šenově dál?

Jednání, která se zabývají osudem sklářské školy v Kamenickém Šenově, trvají už dlouhé měsíce. A stále není přesně jasné, jak to se školou v Šenově bude. Ministr Josef Dobeš na jaře přislíbil, že si školu vezme ministerstvo pod svá křídla.

Liberecký kraj ji totiž chtěl v rámci optimalizace zrušit. Zatím ale není hotová veškerá administrativní agenda, kraj dál připravuje pro ministerstvo materiály nutné pro přepis. Prvního září začne v Kamenickém Šenově normálně výuka, zatím pod krajem. Ministerstvo by si mělo školu převzít zřejmě do druhého pololetí.

Jednání o budoucím přepisu nejstarší sklářské školy na světe v Kamenickém Šenově na Českolipsku se mělo konat 31. srpna na krajském úřadě v Liberci. Ministr školství Josef Dobeš se ale pro zaneprázdněnost omluvil a schůzku odsunul na polovinu září.

Podle Františka Janáka, zástupce ředitele sklářské školy, by se přepis ale stejně do nového školního roku nestihl, je to podle něj ještě běh na dlouhou trať.

autor: sas
Spustit audio