Ministerstvo školství možná poskytne finanční podporu sklářským školám na Liberecku

21. květen 2013

Liberecký kraj letos opět požádal o vypsání programu na vzdělávání žáků sklářských oborů. Školy ale musí dodržet několik podmínek, například předložit plán financování s výhledem do roku 2017.

Ministerstvo školství v loňském roce poskytlo sklářským školám v Libereckém kraji bezmála pět milionů korun.

Jednání mezi zástupci ministerstva, kraje a řediteli třech sklářských škol o další možné finanční podpoře proběhnou tento pátek.

Setkání se má zúčastnit náměstkyně ministra školství pro ekonomické záležitosti Eva Bartoňová, náměstek ministra školství pro vzdělávání Jindřich Fryč, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, vedoucí odboru školství Jiřina Princová i ředitelé všech tří sklářských škol.

Pokud dojde k vypsání programu na podporu vzdělávání žáků ve sklářských oborech, znamenalo by to, že došlo ke shodě v koncepci i způsobu financování, které ministerstvo požaduje.

V takovém případě se dá očekávat, že finanční podpory by se opět v letošním roce mohly dočkat všechny tři střední sklářské školy - Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově, Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola v Novém Boru i železnobrodská Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská.

Spustit audio