Miluju divadlo, přesto od něj pořád utíkám, říká herečka a moderátorka Bedekru Ivana Jirešová

30. říjen 2023

Herečka nabitá energií se díky roli barmanky Lucie z Ordinace v růžové zahradě dostala do širšího povědomí diváků. „Natáčím už 18 let, sice málo, ale jsem tam pořád.“ Moderuje magazín Bedekr a čeká ji premiéra muzikálu Sladké mámení.

Ivana Jirešová chtěla být herečkou odmala, miluje divadlo, přesto od něj utekla už několikrát. „Dělám to nějak podvědomě, právě jak ho mám ráda, tak se toho bojím a utíkám. Takže jsem třeba studovala jazyky, dělala v časopise nebo s kosmetikou. Dlouhodobě bych být v angažmá nechtěla, asi by mě to ubíjelo.“

Zažila si práci u filmu a ani to ji nenaplňovalo. „Tam pořád na něco čekáte. Je mi líto toho času, potřebuju ho mít nějak vyplněný. Mám ráda, když si můžu věci naplánovat. Nebaví mě jen někde sedět a povídat si, chci si po práci dělat ještě jiný věci. Skoro je mi to líto, ale prostě nejsem pařicí typ.“

Chtěla bych být jako Jessica Fletcherová

Radost jí dělá seriál Ordinace v růžové zahradě, protože netočí pravidelně. „Vždycky se tam ráda vracím, je to taková moje rodina. A je pravda, že kdyby moje postava dostala zase větší prostor, nebránila bych se.“ Na druhou stranu přiznává, že postavu barmanky by už chtěla překonat a pracuje na tom.

Objevila se v seriálech V.I.P. vraždy, Policie Modrava nebo Vinaři. „Lákala by mě role policistky, kriminalistky nebo spisovatelky detektivek, jako je Jessica Fletcherová,“ směje se a vysílá přání: „Mám taky moc ráda historický filmy a seriály, takže bych někdy chtěla točit historický film, třeba životopisný. Mám ráda, když jsou ty příběhy pravdivý a obohatí vás o nějaké informace.“ Role policistky se zatím dočkala v muzikálu Sladké mámení, který má premiéru 3. listopadu.

Kvůli Bedekru jsem jedla i klobásy

Výčet profesí nedávno zase rozšířila – spolu s Martinem Písaříkem začala moderovat cestovatelský magazín Bedekr, který vysílá Česká televize. „Je to skvělý odpočinek pro moji hlavu, zároveň předáváme návod, kam vyrazit a ukazujeme, jak to tam vypadá. Je to práce snů a jsem za ni vděčná.“

Zatím zmapovali Španělsko, Chorvatsko a čeká je Spojené království. Z Chorvatska si odnesla zážitek: „Jezdili jsme dobytčákem, kam se nás vešlo osm včetně bagáže a kamer. Auto plný chlapů, tak jsem se naučila během cesty pít raki a zajídat to klobásou, což jsem jako jogín do té doby opravdu nikdy nepraktikovala,“ směje se herečka, která je zároveň velkou propagátorkou jógy.

Ivana Jirešová a Alex Mynářová

Kdo ji přivedl k józe a je na ní závislá? Vrátila se někdy na místa, která popisuje v Bedekru? Chtěla někdy odejít z Ordinace? V muzikálu Sladké mámení zpívá hit Dlouhá noc. Co o něm řekla? Dozvíte se v poslechu pořadu Alex a host.