Michal Hrůza: Neexistuje recept, jak udělat hit. Přemýšlím, co chci sdělit

4. duben 2018

Turnovský rodák, zpěvák a muzikant Michal Hrůza patří už dlouho k nejvýraznějším osobnostem domácí hudební scény a nutno zdůraznit, že v jeho případě nešetří chválou jak fanoušci, tak hudební kritika. Loni na podzim vydal nové album a v následujících dnech se s ním představí na koncertních podiích i v našem kraji.

Michal Hrůza vydal v říjnu minulého roku nový klip s názvem Polárka. „Mám velkou radost z videoklipu, protože to bylo velmi náročné natáčení,“ popisuje zpěvák a pokračuje: „Mám z toho samozřejmě radost, ale beru to spíš jako sloučeninu toho autorství, že to skládám a otestuju.“

Heslo při skládání hudby? Neboj se a škrtej

„Můj kamarád Vláďa Bret, který mě naučil básnit, psát a skládat, mi vždycky říkal krásný heslo – neboj se a škrtej. Neexistuje asi absolutní recept, jak udělat hit, ale toto je můj způsob a je tam hodně proces přemýšlet o tom, co chci vlastně sdělit,“ popisuje Hrůza.

Michal Hrůza s kapelou připravuje koncerty v Libereckém kraji. „Rozhodli jsme se, že sedm písniček z nové desky lidé uslyší naživo. Udělali jsme takový konkurz, koho vezmeme na koncert. Vybrali jsme kapelu Nanosféra a nebo jsme vybrali Honzu Křížka,“ říká Hrůza a pokračuje: „Podle mě Honza Křížek patří mezi nejlepší zpěváky v naší zemi. Takže určitě zvu lidi, ať přijdou do Vratislavic. Uslyší podle mě nejlepšího zpěváka.“

Populární hudebník prožil velikonoční svátky s rodinou. „Každý muzikant nemá volné víkendy, ale tentokrát to vyšlo,“ říká.

Koncert Michala Hrůzy ve vratislavických Desítkách se koná v pátek 6. dubna.  

autoři: Tomáš Hanzl , Jaroslava Mannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.