Menší město, větší ambice. Ján Greguš chce s Jabloncem do pohárů

3. leden 2015

Na startu zimní přípravy fotbalového Jablonce se trenérovi Šilhavému bude hlásit také záložník Ján Greguš, který těsně před Vánocemi opustil ostravský Baník a na tři a půl roku se upsal právě Severočechům. Bývalý hráč anglického Boltonu už je v Jablonci a těší se na konkurenci v týmu.

„Město je určitě menší, ale nepřišel jsem obdivovat město. Přišel jsem vyhrávat s Jabloncem, to je podstatné,“ říká odhodlaně třiadvacetiletý Greguše. Bývalý hráč anglického Boltonu přišel do severočeského města z ostravského Baníku.

Tým z menšího města má ale vyšší ambice. Právě proto kývnul slovenský fotbalista na nabídku jabloneckého bosse Miroslava Pelty. „Jak má vysoké cíle Jablonec, tak je mám i já, to se potkalo. Nemusím se stydět říct, že cílem je titul nebo minimálně do 3. místa. Je to vysoko, tak to má být.“

S jiným než pohárovým umístěním se Greguš nespokojí a nespokojil by se zřejmě ani s pozicí náhradníka. Jenže teď přichází do mužstva s výraznou konkurencí, a ve středu hřiště, tedy právě na Gregušově postu hrála stabilně a velice dobře dvojice Hübschman, Rossi.

„Je to jen dobře, v každém týmu by měla být velká konkurence, hlavně v tak velkém týmu, jako je Jablonec. Dnes už málokde najdete tým, kde není konkurence,“ dodává Ján Greguš, za poslední půlrok už desátá významná posila jabloneckého Baumitu.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio