Lyžařská sezóna v Libereckém kraji začíná!

7. prosinec 2012

Některé lyžařské areály dnes (7.12.) a v sobotu zahájí lyžařskou sezónu. Areál v Rejdicích v Kořenově se rozjel už v 9:00 hodin. Večerní lyžování chystá Ještěd a už o víkendu bude lyžařům k dispozici Severák v Jizerských horách a Černá Říčka v Desné.

V pátek dopoledne se rozjel areál v Rejdicích v Kořenově. Na sjezdovkách leží zhruba padesát centimetrů sněhu, z toho asi dvacet centimetrů prašanu. Toho využilo několik desítek lyžařů a snowboardistů, kteří jezdili na sjezdovkách Morávka a Panorama.

Na Ještědu panují horečné přípravy na večerní lyžování, takže se všichni, kdo se večer na Ještěd vypraví, mají na co těšit. Pojede F10, na které je zhruba šedesát centimetrů sněhu. Večerní, ale i denní lyžování se plánuje i na sobotu a na neděli. Příští pátek by se pak měly spustit ještě sjezdovky Skalka, Pláně a Liberecká.

O víkendu můžou sjezdaři vyrazit také na Severák v Jizerských horách a do Desné na Černou Říčku. Na Severáku se rozjedou vleky u Arniky a k dispozici bude asi kilometr tratí. Lyžaři můžou vyrazit i na půlkilometrovou hlavní sjezdovku v areálu Černá Říčka v Desné. Zimní areály v Harrachově a Rokytnici chtějí sezónu zahájit až příští týden.

Také běžkaři nepřijdou zkrátka. Teď je v provozu malý okruh, to znamená trasa z bedřichovského stadionu na Novou Louku, Hřebínek, Kristiánov a zpět. Během víkendu rolba tratě magistrály připraví pro klasiku i bruslaře téměř v celém rozsahu.

autor: Eva Malá
Spustit audio