Lyžařská sezóna na horách pokračuje i přes nepřízeň počasí

30. prosinec 2011

Na lyže se mohou vydat milovníci zimních radovánek v Libereckém kraji. Vyplatí se ale jezdit jen na výše položená střediska, počasí totiž není příznivé a tak se zdaleka všude lyžovat nedá.

Počasí si s provozovateli ski areálů a s lyžaři letos skutečně zahrává. Po vánočních svátcích se většina lanovek a vleků v lyžařských areálech rozjela, v nižších polohách ale během minulých dnů začal sníh velmi rychle tát... Někde se proto už lyžovat prostě nedá, to je třeba případ Javorníku u Liberce.

Lyžuje se na Ještědu, ale jen na některých sjezdovkách, milovníci lyžování a snowboardingu mohou vyrazit také do Rejdic, do Kamence nebo do Vysokého nad Jizerou. Herlíkovice chystají dokonce speciální silvestrovské lyžování s bohatým víkendovým programem.

Pokud hodláte vyrazit na běžky, nejlepší je vyrazit do Krkonoš, kde už je velmi slušná vrstva sněhu a dobře postačí na nějaký pěkný sportovní výlet na běžkách.

V provozu je také Jizerská magistrála, tam jsou stopy protažené a běžkaři tak mohou do Jizerek vyrazit. Letos je tam navíc k dispozici více kilometrů tras něž v minulých letech, takže o sportovní vyžití není v Jizerských horách nouze.

autor: sas
Spustit audio