Lyžaři se mohou radovat - zima se s námi zatím neloučí

25. únor 2011

Noční mrazy udržují na horách skvělé podmínky pro lyžaře. Ještě tento víkend má být mrazivo a slunečno. A to jak na svazích Krušných hor, tak i Krkonoš, Ještědu a Jizerských hor.

Zhruba jeden metr zmrzlého sněhu hlásí Klínovec. Areál je v provozu, lyžaři by si měli dávat velký pozor, horská služba varuje před zledovatělým sněhem. Pro běžkaře je upraveno přes 20km běžeckých tras.

Lyžařské areály na Božím Daru jsou v plném provozu, na svazích tam leží 30 cm technického sněhu. Běžecké stopy jsou sjízdné, na pláních zledovatělé, běžkaři proto musejí být opatrní. Na Teplickém Bouřňáku leží na svazích 40 centimetrů sněhu. V provozu jsou sjezdovky Hrobská, Slalomák a dětské vleky v Údolíčku. Pozor ovšem, na Slalomáku budou po celý víkend probíhat závody a sjezdovka bude pro veřejnost v sobotu i v neděli dopoledne uzavřena.

V plném provozu a s ideálními podmínkami je také lyžařský areál na ústecké Zadní Telnici. Leží tam 50cm a jeden metr technického sněhu. Svahy jsou denně perfektně upravovány.


Také ze všech lyžařských center v Jizerských horách i na Ještědu hlásí nejlepší podmínky této zimy. Všechna přepravní zařízení jsou v provozu ve skiareálu na Ještědu, kde provozovatelé hlásí vůbec nejlepší podmínky v celé sezóně.

Na dobré rodinné lyžování se i nadále můžete těšit na nízko položeném centru Javorník - Obří sud. Ideální podmínky hlásí také ski areál Rejdice u Kořenova, kde je upravena sjezdovka i snowboardcrossová trať. V plném provozu jsou i jizerskohorská lyžařská centra v Bedřichově, Hraběticích a na Tanvaldském Špičáku. Dobré podmínky panují na běžeckých tratích na Jizerské a Krkonošské magistrále. V Jizerkách jsou upravena všechna nástupní místa, stopa je vymrzlá a specialista doporučuje mazat klistrem.


Tak tedy skoll a hezký víkend.

autor: mnk
Spustit audio