Liberečtí volejbalisté míří za obhajobou titulu, Brno jim příliš nepřekáží

26. duben 2016

Ve volejbalové extralize zatím finále není bojem dvou vyrovnaných týmů. Obhájce titulu z Liberce v prvních dvou domácích zápasech s Brnem zvítězil suverénně 3:0 na sety. Dukla tím potvrzuje skvělou formu, na české scéně prohrála naposledy před Vánoci.

Mnoho dlouhých volejbalových večerů Liberečtí v play-off svým fanouškům nedopřávají, příznivci Dukly už možná zapomněli, jaké je nervovat se o výsledek. Tentokrát bylo hotovo za 80 minut a Dukla uštědřila Brnu další krutou prohru. Jihomoravané se ani v jednom setu nedostali přes 20 bodů.

„Oni hrají svojí klasickou výbornou hru a my předvádíme úplně otřesné výkony. Je to až ostuda a štve mě, co předvádíme. Útočně jsou oproti nám o dvě třídy výš,“ vysvětloval nahrávač Moravanů Zdeněk Haník a smutně u toho sledoval radující se soupeře.

Hráči Dukly ještě v play-off neprohráli. Jednoznačně 4:0 vyřadili jak Příbram, tak v semifinále Karlovarsko. Jednoznačná je i finálová série. „Dneska to byl ‚világoš,‘ co si budeme nalhávat,“ ohodnotil druhé finále univerzál Jakub Vencovský historickým příměrem.

První dva finálové zápasy s Brnem byly možná paradoxně vůbec nejjednoznačnější. „Čekali jsme od Brna větší tlak My jsme k utkání přistoupili stejně agresivně jako včera, šli jsme do každého balonu. Troufám si říct, že jsme byli o třídu lepší než Brno,“ věří kapitán Dukly Aleš Správka.

Čtěte také

Blokař Dukly Libor Leikep přitom v souvislosti s úchvatnou formou nemluví o skvělé souhře, přesném servisu ani o tvrdých smečích, ale o obrovské chuti hrát a vítězit.

„Strašně jsme se těšili a každý to měl v hlavě hodně dlouho. Když to vypuklo, na nic jsme nečekali a drželi Brno pod sebou v obou zápasech. Oba měly stejný průběh, máme navrch ve všech herních činnostech,“ říká statisticky nejlepší blokař extraligy.

Další dva zápasy jsou na programu ve čtvrtek a v pátek v Brně. Už před víkendem tak může Dukla slavit obhajobu loňského titulu.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio