Liberečtí volejbalisté i přes statečný výkon na italský Lube Civitanova nestačili

3. prosinec 2015

Volejbalisté liberecké Dukly dnes v rámci evropské Ligy mistrů poměřili síly s favorizovaným celkem Lube Civitanova, na který však navzdory slušnému výkonu nestačili a prohráli 3:0 na sety. Liberec tak i po třech odehraných zápasech v prestižní evropské soutěži čeká na první výhru.

Liberečtí byli v utkáním hraném v Home Credit Aréně, která obvykle souží hokejovým Bílým Tygrům, považováni za velké outsidery, nicméně zejména ve druhém setu dokázali italský celek potrápit.

„Myslím, že jdou naše výkony i přes porážku nahoru. Bohužel se nám nepodařilo vyhrát ani jeden set, přestože jsme k tomu byly ve druhé sadě blízko,“ mrzelo po utkání trenéra domácích Milana Nekolu.

Po prohře v úvodní sadě v poměru 18:25 Liberec ve druhém setu zabral a vynutil si dokonce setbol. K jeho využití však hosté úspěšným blokem zabránili a nakonec set dovedli do vítězného konce.

Ve třetí sadě již hráči vedoucího celku italské ligy, kteří se museli obejít i bez několika tradičních opor, dominovali a v poklidu dovedli utkání do konečného stavu 3:0 na sety.

Další utkání v rámci Ligy mistrů čeká Liberec za necelé dva týdny, kdy se 16. prosince představí v odvetě proti Civitanově na její palubovce.

„V Itálii to bude pochopitelně těžké, ale dnes se kluci rvali o každý balon a o totéž se pokusíme i tam. Nic jiného nám ani nezbývá. Ve zbývajících zápasech bychom určitě chtěli alespoň jednou vyhrát, přičemž nejlepší šance bychom měli mít doma proti Roeselare,“ dodal kouč českého celku.

Volejbalová Liga mistrů - 3. kolo skupiny E:

Dukla Liberec - Lube Civitanova 0:3 (-18, -24, -15)
Rozhodčí: Stanisic (Švýc.), Kurtiss (Lot.). Čas: 74 min.
Sestava a body Liberce: Janouch 1, Správka 9, Leikep 8, Patucha 10, T. Kriško 10, Staněk 4, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Civitanovy: Podraščanin 17, Čebulj 13, Stankovič 12, Fei a Parodi po 10.

autoři: pka , jkn
Spustit audio