Liberecký tahoun Pavelka fotbalové jaro stihne, o přestupu neuvažuje

6. leden 2015

Fotbalisté Liberce zažili velice nepovedenou podzimní část Synot ligy a v ligové tabulce jsou předposlední. I proto možná fanoušky Slovanu trápila nejistota ohledně klíčového záložníka Davida Pavelky. Ten závěr podzimní části kvůli zranění nedohrál, navíc se často spekuluje o jeho konci v libereckém mužstvu.

„Šel jsem blbě, placírkou, do souboje s Romerou, i když jsem byl zpevněný, on tam šel nártem,“ vzpomíná David Pavelka o souboji, který mu předčasně ukončil podzimní část sezony. Jenže ta už je pryč, stejně jako zranění, a záložník se může hlásit do přípravy na jarní část.

Stoprocentně v pořádku ale ještě není. „Mám ještě 15 dní individuální plán, protože koleno ještě není ve stavu, abych se hned zapojil s týmem, takže zatím jedu po své linii,“ vysvětluje třiadvacetiletý záložník, že absolvovat v trénincích souboje hned zkraje přípravy by bylo příliš riskantní.

Už se ale připojil ke zbytku kolektivu a žije s týmem. Podle svých slov je odpočatý, především psychicky. Co se týká fyzické přípravy, doháněl záložník během pauzy manko způsobené právě zraněním z duelu s Jabloncem.

„Podzim byl psychicky náročný, ale já Vánoce trávil v posilovně, takže záleží spíš na klucích, jestli si odpočinuli a vyčistili si hlavy,“
O tahounovi liberecké zálohy se už delší dobu mluví v souvislosti s odchodem ke konkurenci, nejčastěji se jeho jméno spojuje se Spartou či Jabloncem a právě zimní pauza je pro fotbalistu možností přestoupit.

Nové trenéry nezná

„Za dva roky, co jsem tady, jsem si klub hrozně oblíbil a nechtěl bych v téhle těžké situaci Liberec opouštět. Vždycky to byly jen spekulace a vždycky u nich zůstalo,“ říká odchovanec pražské Sparty, že chce přispět k posunu tabulkou směrem vzhůru po absolutně nepovedeném podzimu.

Na Davida Pavelku bude sázet, stejně jako bývalý kouč Slovák, také nový trenérský tandem Kotrba-Csaplár. „S trenéry se neznám, jen z televize. Čekám velkou náročnost a nějaké inovace asi budou."

„Máme nějaké signály, co nás čeká, nebude to lehká příprava, asi to teď potřebujeme. Musíme se semknout a táhnout za jeden provaz,“ dodává David Pavelka.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio