Liberecký kraj vyhlásí Podnikatele roku 2011

13. únor 2012

V Liberci dnes (13.2.) oznámí výsledky soutěže o podnikatele roku 2011 v Libereckém kraji. Vítěze vyhlásí hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler společně se zástupcem společnosti Ernst & Young. Jde o dvanáctý ročník této už tradiční soutěže.

Porota se řídí mezinárodně platnými pravidly. Soutěž se totiž poprvé pořádala v Americe v roce 1986 a odtud se rozšířila do padesáti zemí světa. Mezi hlavní kriterium hodnocení patří například finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy.

Kromě ekonomických výsledků se také hodnotí osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se také zaměří na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost nebo mimo podnikatelské aktivity.

Výsledky soutěže jsou zatím držené v tajnosti. Kdo se stal podnikatelem roku se dozvíme až v jednu hodinu odpoledne. Ale co víme je, že se vítěz spolu s ostatními v dalších kategoriích už ve středu zúčastní vyhlášení Podnikatele roku 2011 České republiky.

Absolutní vítěz pak v červnu pojede do Monte Carla, kde se stane součástí celosvětového finále, kde se soutěží o titul Světový podnikatel roku.

autor: Eva Malá
Spustit audio