Liberecko má nový magazín Nisa revue

24. září 2010

Na Horském hotelu Ještěd se uskutečnil křest prvního čísla nového kulturně společenského magazínu z Liberecka a Podještědí s názvem Nisa revue. Magazín vychází v německém jazyce a bude informovat německé sousedy o dění v Libereckém kraji.

Důvodem vzniku magazínu, který bude vycházet jednou za dva měsíce, byl zájem německých sousedů o pravidelné informace z kulturního a sportovního života Libereckého kraje. Němečtí turisté totiž tvoří nejpočetnější část návštěvníků , za první půlrok letošního roku se jich v ubytovacích zařízeních regionu vystřídalo přes osmdesát tisíc. Nový dvacetistránkový časopis vychází v nákladu 10 tisíc kusů a je bezplatně distribuován v informačních centrech těch nejznámějších a turisticky nejvíce vyhledávaných míst.

Kmotrem nového dvouměsíčníku je vedoucí sekretariátu regionálního sdružení Euroregionu Nisa Jaroslav Zámečník. Společně se sudičkami Jitkou Mrázkovou z liberecké radnice, ředitelkou Centra Babylon Helenou Ježkovou a Miss Junior 2005 Kristýnou Martínkovou popřál novému magazínu mnoho čtenářů a zároveň spokojených návštěvníků Liberecka.

autor: Zdenka Schovánková
Spustit audio