Liberecko je úžasný, mám ho rád, říká Ivan Hlas

11. květen 2018

Český písničkář a hudebník Ivan Hlas slaví 64. narozeniny. Blahopřál mu i Český rozhlas Liberec. Oblíbený písničkách prozradil třeba to, kde tráví svůj volný čas a jaký má vztah k Libereckému kraji.

Ivan Hlas má na jaře zatím volnější program a toto roční období má v oblibě. „Jaro je pro mě vždycky nový, mám ho moc rád, je to velká pohoda,“ říká a pokračuje: „Teď mám krátké volno, ale dvanáctého hrajeme v divadle ABC v Praze takovou komedii, vlastně už šestým rokem, Bedřich Smetana: The Greatest Hits. Je to opravdu velká legrace a lidi na to chodí.“

„Jsme pořád na šňůře“

Brzy mu ale začne celá řada koncertů napříč celou republikou. „A pak už to jede. Mám koncert s dětským sborem Jazz Docku nebo s Pokojovým triem, to je Šlupka, Svěrák a Eda Kuhn. Pak už jedeme s naším triem s Olinem Nejezchlebem a Norbim Kovácsem do Karlových Varů, Kladna a různě. Jak říkám, my jsme pořád na šňůře,“ popisuje písničkář.

Písničky k filmu Šakalí léta dokončoval Ivan Hlas v autobuse

Ivan Hlas

Muzikant z pražské Hanspaulky Ivan Hlas, který se proslavil písničkami ze Šakalích let, se rád a často vrací na sever Čech. Výjimkou není ani Liberec, kde si nedávno zahrál na pódiu v hudebním klubu Zebra se svými dlouholetými kamarády z kapely Pohromadě na přehradě.

Liberecko má rád

Volného času příliš nemá, ale když už, tak je rád na své chalupě. „Máme takový malý domeček na samotě, je to kousek za Zbirohem a je tam krásně. Je to takový můj azyl,“ prozrazuje.

K Libereckému kraji má vřelý vztah. Vystupuje tady se svým triem, ale rád sem zavítá i ve volném čase. „Jsme tu asi dvakrát do roka. Mám tu taky plno kamarádů. Liberecko je úžasný, mám to rád. Říkám si, že Ještěd je opravdu mystická hora,“ říká s úsměvem Ivan Hlas.

V Liberci si můžete poslechnout Ivana Hlase s jeho triem 16. srpna, kdy se představí na liberecké přehradě. Poté také 24. srpna ve Sloupu v Čechách.

autoři: Tomáš Beneš , Tomáš Hanzl
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.