Liberecká zoologická zahrada chystá na příští rok řadu novinek

29. prosinec 2011

Liberecká zoologická zahrada chystá pro své návštěvníky v novém roce řadu novinek. Příchozí se mohou těšit na nová zvířata, třeba antilopu nebo na krokodýly. ZOO chce také v roce 2012 odchovat mláďata bílých tygrů. Nově bude možné také nahlédnout do zákulisí chovů v ZOO.

„Samozřejmě plánujeme průběžně a vymýšlíme menší i větší věci – na některých se pracuje celá léta, některé třeba stihneme připravit za jaro do sezóny... Chceme spolupracovat s Lidovými sady, propojovat aktivity a nabízet návštěvníkům obou zařízení některé společné bonusy, v druhé polovině roku by se vedle Lidových sadů měl začít stavět nový vstup do zoologické zahrady....“ popisuje ředitel liberecké zoo David Nejedlo a dodává informace o výstavbě nového pavilonu: „Měla by se stavět i nová budova chovatelského a vzdělávacího zázemí, kde předpokládáme že do dvou let by mohly vzniknout nové chovatelské prostory... Zajímavostí bude že do nových prostor budou moci návštěvníci, ať už pasivně nebo aktivně, nahlédnout.“

Zoologie je podle ředitele zahrady velmi zajímavým oborem, ZOO se proto rozhodla v příštím roce návštěvníkům ukazovat nejen zvířata, ale třeba také právě výsledky práce terénních zoologů.

„Naše zahrada se aktivně už několik let podílí na ochranářských projektech, ať už v Indonésii, Filipínách nebo Africe... Chtěli bychom připravit nějaké výstavy, promítání, přednášky a nabídnout návštěvníkům, aby se do těchto projektů zapojili...“ říká David Nejedlo.

autor: sas
Spustit audio