Liberec vede extraligu s velkým náskokem. Nevadí ani zranění opor

14. prosinec 2015

Hokejisté Liberce jsou zřejmě největším překvapením aktuální sezony. Díky poslední výhře nad Litvínovem 1:0 jako první zdolali šedesátibodovou hranici a v čele tabulky mají těsně za polovinou základní části už celkem slušný náskok. Přitom v loňské sezoně se vůbec nedostali do play-off.

„Hráči tu jsou velmi pokorní. Víme, jak to bylo v minulých letech, a každý si váží toho, kde jsme. Kdyby došlo k nějakému uspokojení, trenér nebo starší hráči by zakročili,“ je přesvědčen liberecký útočník Branko Radivojevič, že ani on, ani jeho spoluhráči ve svém snažení nepoleví.

Liberec od úvodu sezony sází na aktivní jednoduchý hokej, založený na výborném bruslení a co možná největší kadenci střelby. Dokáže své soupeře porážet jak vysokým rozdílem, tak i na jediný vstřelený gól.

Navíc v probíhající sezoně pouze jedinkrát odcházel poražen dvakrát za sebou a to ještě z obou zápasů vždy vytěžil po bodu. Zatím se tak dokázal vyhnout jakékoli výsledkové krizi.

„Zatím jsme žádnou velkou krizi neměli. Je ještě hodně moc zápasů, ale chceme si nahrát co nejvíc bodů, abychom to nemuseli dohánět v posledním měsíci. Fyzicky se mužstvo cítí výborně, všechny přebruslujeme. Věřím, že to vydrží,“ doufá 35letý slovenský útočník.

Udržet si formu bez výkyvů dokázal Liberec i přes to, že se během sezony zranily opory Jelínek, Krenželok či Řepík, kteří Bílé Tygry gólově táhli. I proto mají Severočeši po 28. kole náskok v čele tabulky už úctyhodných 10 bodů.

Na své soupeře ale i přes velký náskok Bílí Tygři nahlíží s pokorou a o play-off vůbec nepřemýšlí. „Nebavíme se o tom. Jsme rádi za každý bod a vůbec nemyslíme na to, co bude po základní části, je teprve půlka soutěže,“ myslí si momentálně zraněný Michal Řepík.

„Nevím, jestli to tu lidi čekali. Spíš si myslím, že ne. Ale od přípravy bylo vidět, že trenéři udělali nějaký styl a my za ním jdeme. Dodržujeme to a hrajeme i líbivý hokej,“ těší Michala Řepíka, který by se, stejně jako Krenželok s Jelínkem, měl vrátit po reprezentační pauze znovu do sestavy.

autoři: pka , vman
Spustit audio