Liberec ve volejbalové Lize mistrů nestačil. S Belchatowem prohrál 0:3

5. listopad 2015

Tvrdou lekci dostali při své první účasti v Lize mistrů po dvanácti letech volejbalisté Dukly Liberec. S polským Belchatowem drželi krok pouze ve druhém setu a s klubem z absolutní evropské špičky za necelou hodinu a půl prohráli, aniž by získali jediný set.

V první sadě působil domácí celek nervózně a Belchatow okamžitě odskočil, když do tvrdých polských bloků narazili Kriško a Patucha. Zato Lisinac a Conte skládali míče přesvědčivě, takže dovolil Liberci v prvním setu jen 16 bodů.

Po změně stran se domácí zklidnili a výrazně se zlepšili na bloku, kde vynikal Libor Leikep. Dukla se držela až do stavu 19:19, zkušenější soupeř ale lépe zvládl koncovku a Conte vytlučením severočeského bloku zakončil druhou sadu výsledkem 25:22.

Ztracená těsná koncovka se na českých mistrech podepsala ve třetím setu. Belchatow od stavu 4:2 zaznamenal šestibodovou sérii, kterou zápas rozhodl. Tým Michala Nekoly působil ve třetím dějství až odevzdaně a nadechl se až za stavu 14:22. Za hodinu a 22 minut prohrál 0:3 po setech 16:25, 22:25 a 19:25.

Nejlepším hráčem zápasu byl Nicolas Marechal, který zaznamenal 15 bodů, z toho pět přímo ze servisu. Mezi domácími vyčníval kromě Leikepa také polský univerzál Adrian Patucha s deseti úspěšnými útoky.

Dalším soupeřem Liberce v Lize mistrů bude 17. listopadu belgické Roeselare, nejvyšší domácí soutěži Dukla už v neděli přivítá Brno.

Volejbalová Liga mistrů - 1. kolo skupiny E:
Liberec - Belchatów 0:3 (-16, -22, -19)
Rozhodčí: Kellenberger (Něm.), Mitev (Bulh.). Čas: 82 min. Diváci: 2800.
Sestava a body Liberce: Leikep 10, Janouch 3, Správka 2, Staněk 5, Patucha 10, Kriško 7, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Belchatówa: Marechal 18, Wlazly 11, Conte 10.

autor: vman
Spustit audio