Liberec v EL proti Freiburgu zřejmě na krajany na hřišti nenarazí

19. září 2013

Fotbalisté Liberce vstupují do Evropské ligy. Úvodní utkání základní skupiny sice odehrají v Německu, ale v místě, kde i v kabině může znít čeština poměrně často. Jenže ze tří Čechů v kádru Freiburgu možná nenastoupí ani jeden.

Vladimír Darida, Václav Pilař a Pavel Krmaš - větší českou kolonii nenajdete v žádném zahraničním klubu hrajícím evropské poháry. Zápas proti českému týmu by pro každého z nich byl svátkem. Jenže Darida se hned po přestupu z Plzně zranil minulé úterý v reprezentačním duelu v Itálii.

„Druhý den jsem si říkal, že to bude do týdne v pohodě, ale poté, co doktoři viděli magnetickou rezonanci, doporučili mi, abych aspoň dva týdny dělal s fyzioterapeuty. Bylo tam něco lehce natrženého, tak aby se nestalo něco ještě vážnějšího.“

Čtěte také

Zdravotní stav nepustí na hřiště ani dalšího explzeňského záložníka Václava Pilaře. Ten sice 13 měsíců po zranění už konečně dvakrát trénoval s týmem, ale kdy bude moct hrát, to netuší.

„Fakt vůbec nevím, ale jsem rád za tyhle kroky, že se mi ten stav strašně zlepšil. Budu samozřejmě rád, když to bude brzy, ale nebudu nic spěchávat, doteď ještě nebylo moje koleno úplně připravené skoro ani na úplný trénink.“

A třetí do party Pavel Krmaš? Ten je sice úplně zdravý a z dvojzápasu s Libercem má radost…

„Já jsem to jenom přivítal, těším se na to, je to další možnost, jak se můžu podívat do České republiky.“

… jenže do základní sestavy v domácím utkání se patrně ani on nepodívá. Ve Freiburgu sice působí už sedmou sezónu, ale v prvních pěti bundesligových duelech odehrál jen 15 minut. A protože Liberec má v kádru řadu šikovných cizinců, je otázka, kolik Čechů vlastně nakonec nastoupí.

Přesný počet se dozvíte i z přímého přenosu na Radiožurnálu, který stejně jako celý zápas začne ve 21.05.

autoři: tej , jsu
Spustit audio