Liberec v EL opět předvedl snový úvod, na body to ale nestačilo. Je to zklamání, říká kouč Trpišovský

30. září 2016

Liberečtí fotbalisté ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na body nedosáhli, na stadionu U Nisy podlehli 1:2 řeckému PAOK Soluň. Pokud by ale ve fotbale existovala disciplína v rychlosti skórování, byli by Severočeši v posledních týdnech mezi absolutní špičkou. I tentokrát se totiž prosadili prakticky okamžitě.

Na zápasy Slovanu v Evropské lize se vyplatí chodit včas. Další raketový start o tom přesvědčil snad i notorické opozdilce. Už v minulých duelech Severočeši brzy otevřeli skóre – před dvěma týdny v Baku se trefili dokonce po rekordních osmi sekundách, nyní odnesl jejich pohádkový vstup do zápasu PAOK. Nikolaji Komličenkovi stačila k úvodní trefě necelá minuta.

„Když jsme ten gól s Nikolajem oslavovali, tak jsme se na sebe s klukama podívali a trošku se usmáli s tím, co se to zase děje. Je super, že se nám daří začátky. Škoda ale gólu na 1:1. Ve druhé půli jsme je jasně přehrávali. Když to tak vezmu, tak kdyby to bylo smolné, tak bychom remizovali. A my jsme nakonec prohráli,“ lituje nakonec liberecký záložník Zdeněk Folprecht.

Bohužel to byl znovu soupeř, kdo si na rozdíl od domácích nechal to nejlepší na konec, a stejně jako se sluší vyzdvihnout snové začátky Slovanu, je třeba poukázat na nezvládnuté závěry zápasů, v těch je totiž všechno naopak.

I tentokrát Liberec nedlouho před koncem inkasoval, a co je mužstvu nakonec platný rychlý gól a celkově solidní výkon?

„Je to zklamání, protože po dvou velice dobrých výkonech ve skupině máme jenom jeden bod. Myslím, že je to strašně málo. V Karabachu jsme dostali gól v 93. minutě a teď po tom průběhu nemáme ani bod, takže ta skupina je pro nás hořká a zklamání je obrovské,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

autoři: David Nyč , jkn
Spustit audio