Liberec se utká s obhájcem titulu Sevillou

24. září 2010

Tři české týmy znají soupeře pro druhou fázi fotbalového Poháru UEFA. Liberec byl nalosován do osmifinálové skupiny spolu s úřadujícím šampionem Poháru UEFA FC Sevillou. Sparta Praha se po roční přestávce znovu utká s Ajaxem Amsterdam. Loni v Lize mistrů Sparta s Ajaxem remizovala a prohrála, teď má pražský klub šanci na odvetu. Mladou Boleslav čeká další francouzský soupeř, los jí přidělil Paris St. Germain.

Ve druhém kole Poháru UEFA už není lehkých soupeřů, tak právě o tom se přesvědčili všechny české kluby. Systém je jasný v pětičlenných skupinách hrají týmy čtyři zápasy, dva doma a dva venku. Postupují první tři.

Liberec se doma utká se Sevillou a Grasshoppers, to může být právě proti těmto silným celkům výhodou. Na výjezd pak pojede Liberec do portugalské Bragy a nizozemského Alkmaaru.

Sparta začne boje ve skupině F doma proti Espaňolu Bracelona. Na Letné ještě sehraje utkání s Ajaxem. Venku se utká s belgickým Waregemem a Austrií Vídeň.

Mladá Boleslav sice vyřadila Olympique Marseille, ale pomstít se může další francouzský celek Paris St. Germain. Výhodou Boleslavi proti tomuto soupeři bude domácí prostředí, stejně jako v duelu s Panathinaikosem Atény. Naopak proti Bukurešti a Tel Avivu bude muset na zápasy cestovat.

Zápasy českých týmů:

Skupina C:
19.10. Liberec - Sevilla
2.11. Braga - Liberec
23.11. Liberec - Grasshoppers
29.11. Alkmaar - Liberec
14.12. volno

Skupina F:
19.10. Sparta - Espaňol
2.11. Waregem - Sparta
23.11. Sparta - Ajax
30.11. Austria - Sparta
14.12. volno

Skupina G:
19.10. volno
2.11. Boleslav - Panathinaikos
23.11. Rap.Bukurešť - Boleslav
30.11. Boleslav - Paříž SG
13.12. Tel Aviv - Boleslav

Složení dalších skupin:

Skupina A: Auxerre, Glasgow Rangers, Partizan Bělehrad, Livorno, Maccabi Haifa.

Skupina B: Leverkusen, Bruggy, Besiktas Istanbul, Dinamo Bukurešť, Tottenham.

Skupina D: Parma, Lens, Heerenveen, Pamplona, Odense.

Skupina E: Feyenoord, Basilej, Wisla Krakov, Blackburn, Nancy.

Skupina H: Newcastle, Celta Vigo, Palermo, Fenerbahce Istanbul, Frankfurt.

Přehled českých fotbalistů v zahraničních klubech v Poháru UEFA:

Zdeněk Grygera (obránce, Ajax), Michal Papadopulos (útočník, Leverkusen), René Bolf (obránce, Auxerre), Libor Sionko (záložník, Rangers), David Rozehnal (obránce, PSG), Štěpán Vachoušek (záložník, Austria), Radek Černý (brankář, Tottenham).

autor: Ivana Paulová
Spustit audio