Liberec se rozloučil s Evropskou ligou. Čtyři body jsou úspěch, říká Trpišovský

9. prosinec 2016

Fotbalisté Liberce po lize nezvládli ani závěr základní skupiny Evropské ligy. Po porážce 0:2 na hřišti PAOKu Soluň do jarních bojů nepostoupili. Zápas v Řecku podtrhl podzimní trápení Slovanu.

„Je škoda, že jsme podzimu nedali takovou nálepku. Bylo by to krásné a každý by si to užil, ale nikdo neříká, že za rok nebudeme mluvit jinak. Věřím a budu doufat, že se to zlomí a příští rok postoupíme,“ vyhlížel budoucnost po prohře v Soluni kapitán Slovanu Lukáš Pokorný.

Aby o něčem takovém mohli Severočeši vůbec přemýšlet, musí se poprat s tragickou koncovkou. Už jen dostat se do šancí byl velký problém a zápas na PAOKu to jen podtrhl.

„Nesváděl bych to jen na koncovku. Jsme tým a nemyslím, že by náš výkon všechno degradoval. PAOK hrál skvěle a zaslouženě vyhrál. Ale to nemění nic na tom, že jsme se s tím měli poprat líp,“ burcuje kapitán Slovanu.

Poprat se Slovan mohl lépe s celým podzimem. V jeho druhé polovině Slovanu chyběla kvalita.

„Musíme to rozdělit na dvě části. První je Evropa, kde jsme se dostali přes těžkou Larnaku, o které si myslím, že byla lepší než PAOK. Uhráli jsme čtyři body a myslím, že pro klub s rozpočtem Liberce je to obrovský úspěch,“ říká trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Čtěte také

Druhou částí je právě ligová soutěž, kde Slovan nevyhrál šest zápasů v řadě, naposledy odevzdal tři body Jihlavě. Pouhých patnáct bodů stačí jen na třinácté místo a znamená velké starosti pro jaro.

Případná výhra v Řecku mohla zklamání zmírnit. „Bohužel od zranění Davida Hovorky ve Fiorentině jsme nedokázali dát dohromady defenzivu,“ říká po konci v pohárové Evropě a zatím neúspěšném tažení ligovou soutěží Jindřich Trpišovský.

autoři: ppe , vman
Spustit audio