Liberec porazil dvěma brankami Bartla nováčka z Hradce 2:0

23. říjen 2016

Fotbalisté Liberce porazili v 11. ligovém kole Hradec Králové 2:0 brankami Daniela Bartla z 69. a 79. minuty. Slovan si doma spravil chuť po čtvrteční prohře 1:3 s Fiorentinou v Evropské lize a po třetí výhře v této sezoně nejvyšší soutěže poskočil na jedenácté místo tabulky. Východočeský nováček naopak prohrál počtvrté za sebou a klesl na čtrnáctou příčku.

Liberecký trenér Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu duelu s Fiorentinou hned čtyři změny v sestavě.

Domácí začali aktivně a první půlhodinu hrozili hlavně oni. Vůchovu střelu ale vytáhl nad břevno brankář Ottmar a při několika dalších závarech chyběl Severočechům důraz.

Poté se osmělili i hosté. V 36. minutě volný Holeš po přímém kopu hlavičkoval do středu branky, kde stál Dúbravka, který si poté poradil i s pokusem Krátkého k tyči. Největší šanci prováhal Hradec těsně před pauzou. Černý šel ve dvojici s Vlkanovou sám na gólmana, jenže trestuhodně špatně přihrál před prázdnou bránu a spoluhráč na míč nedosáhl.

Po přestávce hlavičkoval mimo domácí Markovič, na druhé straně se vzápětí po individuální akci dostal do zakončení Vlkanova, ale Dúbravka ho vychytal. Slovan se prosadil až v 69. minutě. Coufal vzduchem vysunul střídající Ševčíka, který zprava přihrál na malé vápno a důrazný Bartl překonal Ottmara.

Královéhradecký gólman poté podržel svůj tým čtvrthodiny před koncem při Ševčíkově hlavičce, v 79. minutě už ale podruhé inkasoval. Ševčík si zopakoval spolupráci s Bartlem a ten přidal svou druhou branku v utkání. V lize se dvakrát v jednom duelu trefil poprvé v kariéře.

Liberec tak „Votroky“ v nejvyšší soutěži porazil doma poosmé za sebou. Od 18 hodin je na programu ještě šlágr kola mezi Plzní a Spartou, který v přímém přenosu odvysílá ČRo Sport a Radiožurnál.

zdroj: ČTK
Spustit audio