Liberec napravil triumfem v poháru dojem z jinak nepovedené sezony

28. květen 2015

V tabulce Synot ligy je Liberec až na čtrnáctém místě, dlouho zažíval hrůzostrašnou sezonu, ale nakonec si ji osladil ziskem trofeje. Ve finále Poháru FAČR zdolal Slovan po penaltovém rozstřelu rivala z Jablonce.

Těžko říct, jak jednou budou liberečtí fanoušci vzpomínat na právě končící sezonu. Díky včerejšímu triumfu by si ji ale nakonec nemuseli automaticky spojit jen s ligovými patáliemi, vždyť v pohárové soutěži mužstvo ukázalo svou výrazně lepší tvář.

A když ve finále gólman Slovanu Lukáš Hroššo ve čtvrté sérii penalt vychytal Brazilce Rossiho, mohly odstartovat oslavy Slovanu nakonec korunované převzetím trofeje.

„Jablonec před zápasem pomalu zvedal pohár a my jsme jim ho z těch rukou vytrhli,“ usmíval se hrdina závěrečných okamžiků Hroššo, kterého ze čtyř jabloneckých penaltových exekutorů překonal jediný.

Baumit koncovku nezvládl, stejně jako celou druhou půli. V té si až příliš pasivní hrou hlídal jednobrankové vedení, což soupeř v 86. minutě po zásluze ztrestal.

Čtěte také

„Druhá půle byla z naší strany velmi dobrá, vypracovali jsme si v něm tři stoprocentní šance. Vítězství považuji za zasloužené,“ pochvaluje si liberecký trenér David Vavruška výkon svých svěřenců.

Slovan si triumfem v domácím poháru zajistil účast ve 3. předkole příštího ročníku Evropské ligy.

 

Je to tam!!!

Posted by FC Slovan Liberec on 27. květen 2015
autoři: David Nyč , Petr Hašek
Spustit audio