Liberec i díky třem přesilovkovým zásahům přehrál Spartu, na předkolo play-off ale stále ztrácí

21. únor 2015

Libereckým hokejistům se od poslední reprezentační pauzy daří. Zvítězili v posledních čtyřech duelech, naposledy v pátek na domácím ledě nad pražskou Spartou, která Bílým Tygrům podlehla 2:5. I tak zůstávají Pešánovi svěřenci čtyři kola před koncem základní části jedenáctí s čtyřbodovou ztrátou na desáté místo zaručující účast v předkole play-off.

Spartu předčili Severočeši především v důrazu a bojovnosti. „Byl to nesmírně těžký zápas, ale zvládli jsme ho. Ubojovali jsme to a jsme za to rádi. Věděli jsme, že má Sparta dobrý útok a že na ně musíme hrát důrazně. Snažili jsme se co nejvíc je dohrávat a to se nám povedlo,“ usmíval se střelec čtvrté liberecké branky, útočník Jaroslav Vlach.

Dalším důvodem vítězství domácích byla hra v početní výhodě. Jindy tolik kritizovaný tým za hru v přesilových hrách se v této situaci prosadil hned třikrát. „Teď nám to tam začalo v přesilovkách padat, což je jedině dobře, protože předtím jsme se trápili. Změnilo se to, je vidět, že to funguje. Nechci to ale zakřiknout, aby se to zase nestoplo,“ pochvaluje si obránce Jan Výtisk, který se po kratší pauze způsobené zraněním znovu vrátil do sestavy a návrat si osladil právě přesilovkovým gólem.

Tím otevřel skóre nakonec úspěšného duelu, po jeho skončení ale nečekaly na Bílé Tygry dobré zprávy z ostatních stadionů. Soupeři o předkolo play-off Mladá Boleslav, Vítkovice i Plzeň totiž také dokázali v 48. kole zvítězit. Tím se ale hráči Liberce nezaobírají. „To jste mi řekli až vy, že Boleslav vyhrála. Ale vyhrávat potřebujeme hlavně my, musíme se dívat jen na sebe a snažit se dotáhnout každý zápas až do konce. Věříme, že se to povede,“ věří liberecký kapitán.

Ačkoli to nikdo z týmu nahlas zatím neřekne, doufat budou Bílí Tygři v následujících kolech také v zaváhání některého ze soupeřů. Čtyři výhry v řadě totiž Liberci vzhledem k dobré formě Mladé Boleslavi i Vítkovic výrazné snížení bodové ztráty nepřineslo.

„Já se vůbec nekoukám na to, jak je to v tabulce nebo jak hrají soupeři. Jak se říká, zajíci se počítají až po honu,“ říká asistent trenéra Pešána Vladimír Čermák. Jak příjemně se budou Bílým Tygrům počítat zajíci po honu, tedy na konci základní části, je zatím ve hvězdách. Jisté je každopádně to, že o další body bude severočeské mužstvo usilovat v neděli na ledě Plzně.

autor: David Nyč
Spustit audio