Liberec dotahoval, ale nepostoupil. S Marseille prohrál 2:4

10. prosinec 2015

Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté libereckého Slovanu nezvládli nejdůležitější utkání podzimu. S Olympiquem Marseille prohráli na domácím hřišti 2:4 a do jarní fáze Evropské ligy nepostupují. Viktoria Plzeň se rozloučila remízou 3:3 s Villarrealem, Sparta otočila zápas v Nikósii.

Olympique Marseille nechtěl Slovanu Liberec povolit tlak a od začátku zápasu presoval obranu Severočechů. Jedné z mnoha chyb domácích využil hned ve 14. minutě belgický střelec Michy Batshuayi přesnou ranou k tyči a poslal hosty do vedení.

Slovan mohl vyrovnat po půl hodině zápasu. Pavelkovu ránu ale hosté dokázali těsně před brankou zablokovat a neujal se ani přímý kop Lukáše Bartošáka, který skončil těsně vedle.

Ještě níže stlačil liberecké naděje na postup 3 minuty před poločasovou přestávkou Georges-Kévin Nkodou, který si zaběhl za obranu a do prádzné branky zakončil na poločasových 2:0.

Čtěte také

Druhý poločas začal chvilkovým tlakem domácích, který hosté okamžitě potrestali z rychlého protiútoku. Na nakopnutý míč si naběhl Abdelaziz Barrada a elegantně přehodil chybně vyběhnutého brankáře Koubka.

Až čtvrt hodiny před koncem se domácí zvedli. Probudil je odvážný průnik Davida Pavelky do pokutového území, který skončil faulem. Penaltu proměnil Bakoš a o minutu později bylo U Nisy ještě veseleji, když střídající Josef Šural snížil už na 2:3.

Vyprodaný stadion hnal domácí do útoku, francouzský tým ale ukázal velké zkušenosti. Ubránil se všem náznakům a v protiútoku na závěr nastaveného času uzavřel Lucas Ocampos lobem skóre zápasu na 2:4. Slovan tak i přes srdnatý výkon ve druhé půli nepostupuje.

Souběžně s Libercem hrála svůj závěrečný zápas v letošní pohárové evropě i Viktoria Plzeň, která nad španělským Villarrealem dvakrát vedla. Vedení 3:2, které českému mistrovil zajistil na konci řádné hrací doby Tomáš Hořava ale Západočeši neudrželi. V závěru nastavení vyrovnal Bruno Soriano na 3:3.

Vyrovnání zařídil parádní patičkou Lukáš Juliš

Zápas Sparty na hřišti Apoelu Nikósie začal jako poslední. Letenský tým prohrával po prvním poločase 0:1, když hned v úvodu zápasu vystihl Konatého nepřesnou rozehrávku Fernando Cavenaghi.

Po přestávce však Sparta zápas otočila. Na 1:1 vyrovnal mladík Lukáš Juliš, který se obtočil kolem Frýdkova nástřelu a patičkou zády k brance se trefil přesně k tyči. Vítězství pak zajistil kanonýr David Lafata, který si v 77. a 87 využil nabídky od Konatého. Sparta skončila ve skupině druhá za Schalke.

6. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina E:
Viktoria Plzeň - Villarreal CF 3:3 (1:1)
Branky: 8. Kolář z pen., 65. Kovařík, 90. Hořava - 40. Bakambu, 62. Dos Santos, 90.+3 Bruno. Rozhodčí: Chapron - Cano, Debart (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Kopic, Kučera - Jokič. Diváci: 10.071.

6. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina F:
Slovan Liberec - Olympique Marseille 2:4 (0:2)
Branky: 75. Bakoš z pen., 76. Šural - 14. Batshuayi, 43. N'Koudou, 48. Barrada, 90.+4 Ocampos. Rozhodčí: Schörgenhofer - Kolbitsch, Brandner - Ouschan, Muckenhammer (všichni Rak.). ŽK: Bakoš, Pavelka, Jefremov, Bartošák - Mandanda, Cabella, Batshuayi, N'Koulou, Romao. Diváci: 9700 (vyprodáno).

autor: vman
Spustit audio