Liberci i napodruhé proti Boleslavi vyšel závěr. Provází nás to celý rok, těší kouče Pešána

2. duben 2016

Hokejisté Liberce potvrdili obrovskou herní pohodu. I ve druhém utkání semifinále extraligového play-off totiž porazili Mladou Boleslav, tentokrát 5:2. Už poněkolikáté v těchto vyřazovacích bojích ale o výhře rozhodli až ve třetí třetině. V té jsou Bílí Tygři k nezastavení - tímhle stylem vyřadili ve čtvrtfinále Chomutov, a teď klíčovými trefami v závěrečných částech hry trápí dalšího soupeře.

V letošním play-off jako by Liberečtí vystupovali podle časté filmové osnovy - dlouho dramatické duely jsou nakonec pro jejich příznivce podívanou s dobrým koncem. Když už je v závěru skutečně potřeba, Bílí Tygři prostě nasází dva, tři góly, utečou soupeři a zvítězí. Zase a znovu to předvedli včera v semifinálovém duelu číslo dvě.

„Třetí třetina rozhodla, ale je to věc, která nás provází celou sezonu. Máme dobré třetí třetiny a myslím si, že nás zdobí trpělivá hra, za což jsme po zásluze odměněni tím, že zápas v závěru překlopíme na naší stranu,“ řekl po zápase kouč vítězů.

Ano, liberecký trenér Filip Pešán správně mluví o trpělivosti. Vždyť se i tentokrát schylovalo k dramatu, jenže to jeho svěřenci i tentokrát odmítli, během 150 vteřin hry se trefili Radivojevič, Bakoš, Krenželok, a bylo rozhodnuto. Přitom se těsně před touhle gólovou smrští sami jen tak tak ubránili ve vlastním oslabení.

Čtěte také

„Svolal nás Filip (trenér Pešán, pozn. red.) s tím, že se od tohoto oslabení odrazíme. Předpověděl to výborně, protože jsme pak z protiútoku hned dali gól na 3:2, a to je položilo. Myslím, že je to hlavně tím, že jsme od kondičního trenéra výborně natrénovaní a že nám dává celý rok zabrat v posilovně. To pak v těch třetích třetinách prodáváme,“ nabízí obránce Radim Šimek důvod skvěle zvládnutých třetích třetin.

Jak silná je schopnost Liberece v závěru rozhodovat zápasy, tedy po Chomutově pociťují i Mladoboleslavští, včetně jejich trenéra Mariana Jelínka.

„Oba dva zápasy měly určité zlomové okamžiky, které bohužel zvládl lépe soupeř. Rozhodlo posledních šest, sedm minut. Takový je ale hokej,“ prohlásil Marian Jelínek.

autoři: David Nyč , jkn
Spustit audio