Lasagne s mletým masem
Ve středečních receptech vás alespoň pomyslně zveme do kuchyně našich posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Jiřině z Ivančic.
Budete potřebovat:
- ½ kg mletého maso (míchané vepřové a hovězí)
- 1 balení lasagní
- 1 plechovku nakládaných loupaných rajčat
- 2 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ l mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíci soli
- 1 lžičku provensálského koření
- nastrouhaný tvrdý sýr
Postup:
- Rozpálíme pánev a na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Následně přidáme mleté maso a nakládaná rajčata.
- Ochutíme solí a kořením a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- V kastrolu připravíme bešamel.
- Do mléka dáme mouku a mícháme do zhoustnutí, jemně osolíme.
- Do zapékací mísy pak klademe jednotlivé vrstvy.
- Nejprve plátek lasagní, ideální jsou ty, které nemusíme vařit dopředu.
- Na plátek lasagní dáme masovou směs, následně bešamel a vrstvu strouhaného sýru.
- Poté znovu opakujeme.
- Poslední vrstva by měla končit opět plátkem lasagní a vrstvou sýru.
- Pečeme přiklopené na 180 stupňů asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.