Kuriózní nehodu u Svoru stále vyšetřují kriminalisté

4. srpen 2011

Kuriozní dopravní nehoda se stala v tomto týdnu na Českolipsku, nedaleko Svoru. Do kolejiště tam spadl ze silničního nadjezdu nákladní vůz, do kterého záhy narazil rozjetý vlak. Oba strojvedoucí nehodu přežili, stejně jako řidič nákladního vozu. Život jim zachránilo kromě štěstí také velmi rychlé uvažování.

Nehoda, ke které došlo tento týden na silnici mezi Svorem a Rumburkem, u odbočky na Horní Světlou, byla kuriózní hned v několika ohledech. Za prvé, ne každý den se stane, že nákladní auto sjede ze silnice, přeskočí mostek a spadne do kolejiště. Za druhé, často se nestává, že nehodu, která vypadá na první pohled doslova tragicky, přežijí všichni její účastníci. Za třetí, ne každou nehodu vyšetřují policisté na místě 14 hodin.

Za celé neštěstí možná mohl špatný technický stav vozidla. Znalcům bude ale trvat ještě několik dní, než budou moci tuto verzi potvrdit nebo vyvrátit. Ať už ale nehodu způsobilo cokoliv, jisté je jedno, všichni ji přežili.

Nehodu přežil i řidič nákladního vozu. Ale jen proto, že zachoval chladnou hlavu a udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl, z jedoucího vozu vyskočil. A vyvázl téměř bez zranění, k podivu všech policistů i záchranářů.

autor: sas
Spustit audio