Kupují dnes (23.12.) lidé ještě dárky?

23. prosinec 2012

Zlatá neděle letos připadla na poslední den před Štědrým večerem. A obchodníci jásají. V sobotu hlásili stejně jako minulý víkend mimořádný zájem zákazníků. Lidé mohou nakupovat i neděli, i když situaci přece jen zkomplikovala sněhová nadílka. Vydali se přesto lidé do obchodů?

Různé popojíždění za nákupy dnes (23.12.) přece jen zkomplikovala sněhová nadílka. Na silnicích je uježděný sníh, trochu to klouže. Ale lidé přesto nakupují. A v sobotu to bylo ještě hodně divoké. Například vedení řetězců Albert nebo Kaufland si pochvalovala, že lidí chodí letos stejně jako vloni. Odhadují, že Vánoční tržby letos neklesnou, i když celkové výsledky jak ze současného a minulého víkendu budou zcela jasné až v lednu.

Spousta lidí řekla kolegyni Dáše Cestrové už ve čtvrtek v centru Ústí nad Labem, že pro ně půjdou až v sobotu. Případně v neděli. Šlo hlavně o prodavačky. Je prostě docela velká skupina lidí, kteří pracují před svátky v mimořádných směnách, právě aby ti ostatní měli na Vánoce na všechno včas. A navíc si ve firmách řada lidí brala dovolenou, ostatní za ně měli prodloužené směny a podobně. No a ti neměli na nakupování moc času.

V obchodech je otevřeno ještě v neděli odpoledne a hlavně obchody s potravinami otevřou i zítra. Velké řetězce většinou od 8 až do 14. V úterý bude zavřeno.

autor: ces
Spustit audio