Kolony mezi Českou Lípou a Mladou Boleslaví aneb Jak se vyhnout uzavírkám?

23. červenec 2019 08:20

Dopravu na silnici první třídy mezi Českou Lípou a Mladou Boleslaví komplikuje oprava tří mostů. Provoz na všech místech kyvadlově řídí semafory. Doporučená objížďka vede přes okolní obce.

Opravy u Zahrádek navazují na omezení, které trvá již několik měsíců u obce Sosnová, kde se opravuje most a dopravu řídí kyvadlově semafor. Práce by zde měly skončit ještě letos do poloviny listopadu.

Stejným způsobem, tedy kyvadlově, je od tohoto víkendu řízena doprava také u Zahrádek na Českolipsku, kde probíhají opravy dalších dvou mostů. „Řidičům doporučujeme, aby ve směru od České Lípy před Zahrádkami odbočili na Srní, Provodín a Jestřebí,“ vysvětluje policejní mluvčí Ivana Baláková.

Další letní uzavírky na Českolipsku

Kromě těchto omezení musí řidiči počítat také s opravami v Novém Boru. Rekonstrukce vodovodu a kanalizace zde uzavřela polovinu hlavní třídy T. G. Masaryka a místní tak zhruba do listopadu musejí počítat s dopravními uzavírkami nebo dočasným posunutím autobusové zastávky.

Od 15. července se opravuje také silnice mezi Dobranovem a Heřmaničkami, která bude od příštího pondělí úplně uzavřená. V tuto chvíli je neprůjezdný jeden jízdní pruh. Objízdná trasa vede okolními obcemi a podle informací z českolipské radnice se toto omezení týká i autobusové veřejné dopravy. Na některých zastávkách v Dobranově autobusy nestaví vůbec.

autor: Jan Charvát
Spustit audio