Kamenický Šenov se po roce a půl dočkal nové kanalizace

28. červenec 2011

V Kamenickém Šenově na Českolipsku po roce a půl dokončili výstavbu nové kanalizace. Ta stávající už nevyhovovala přísným normám Evropské Unie. Stavba nové kanalizace trvala rok a půl a značně zkomplikovala život lidem ve městě.

Teď už je ale stavba dokončená a všichni by tak měli být spokojení. Investoři proto, že mají za sebou náročnou akci, a občané, že mají novou kanalizaci a opět průjezdné centrum města.

Rekonstrukce byla potřeba především kvůli novým, mnohem přísnějším směrnicím Evropské Unie. „Kamenický Šenov nyní splňuje směrnice Evropské unie o vypouštění odpadních vod, což byl vlastně závazek, který Česká republika přijala při svém vstupu do Evropské unie.“ říká Petr Skokan, předseda představenstva Severočeské vodárenské společnosti, která byla investorem celé akce.

Kolem stavby kanalizace se vyskytlo několik nešvarů, které se nelíbily místním lidem. Za prvé, stavělo se déle, než bylo původně v plánu. Dále lidem vadilo, že město bylo zcela neprůjezdné, silnice byly rozkopané, podle místních až příliš dlouho.

A jak se k dokončení kanalizace staví město? Místostarostovi Zbyňkovi Jechovi prý k vyjádření aktuálních pocitů postačí jediné slovo: konečně.

autor: sas
Spustit audio