Kadeřávek v trojobalu

V úterních receptech se inspirujeme recepty posluchačů. A tímto děkujeme panu Josefovi ze Žeravic za recept na Kadeřávek v trojobalu.

Budete potřebovat:

  • kadeřávek neboli kadeřavou kapustu
  • tvrdý sýr
  • šunku
  • mouku
  • vajíčka
  • strouhanku

Postup:

  1. Kadeřávek opláchneme a lehce spaříme, asi 1-2 minuty.
  2. Potom odstraníme řapík, je totiž hořký.
  3. Poté si dáme kadeřávek na desku a dáme na něj nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, poté jeden nebo dva plátky šunky a na to znovu nastrouhaný sýr.
  4. Poté obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme.
  5. Jako příloha se nám osvědčily brambory vařené ve slupce, nebo i bez slupky, polité máslem. 

Tip: Pokud vařím brambory se slupkou, tak dám do vody kmín, ochucovadlo, mrkev a petržel. Brambory natáhnou vůni. A tento vývar lze použít například na další polévku, třeba česnečku. 

zdroj: Josef Sedláček

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.