Kadeřávek v trojobalu
V úterních receptech se inspirujeme recepty posluchačů. A tímto děkujeme panu Josefovi ze Žeravic za recept na Kadeřávek v trojobalu.
Budete potřebovat:
- kadeřávek neboli kadeřavou kapustu
- tvrdý sýr
- šunku
- mouku
- vajíčka
- strouhanku
Postup:
- Kadeřávek opláchneme a lehce spaříme, asi 1-2 minuty.
- Potom odstraníme řapík, je totiž hořký.
- Poté si dáme kadeřávek na desku a dáme na něj nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, poté jeden nebo dva plátky šunky a na to znovu nastrouhaný sýr.
- Poté obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme.
- Jako příloha se nám osvědčily brambory vařené ve slupce, nebo i bez slupky, polité máslem.
Tip: Pokud vařím brambory se slupkou, tak dám do vody kmín, ochucovadlo, mrkev a petržel. Brambory natáhnou vůni. A tento vývar lze použít například na další polévku, třeba česnečku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.