Jste kreativní? Nenechte si ujít Den řemesel

13. listopad 2017

Malování na keramiku, výrobu šperků, svíček i mýdel. To vše a mnohem víc můžete sami vyzkoušet – a navíc se přesvědčit o tom, že řemesla jsou stále živá – už tento pátek 17. listopadu v Kryštofově Údolí na Dni řemesel.

Ti, kdo mají tvořivého ducha a rádi vyrábějí, ať směřují své kroky do Domu řemesel. „Dům řemesel je v centru obce, jen 222 kroků od orloje,“ popisuje za organizátory Tereza Michálková a pokračuje: „Bude tady paní, která dělá vizovické pečivo, bude tu perníkářka, řezbář, paličkovaná krajka, sejde se tu hodně řemeslníků.“ Akce se koná od 9 do 17 hodin.

Vánoční dárky vyrobené s láskou

Lidé si navíc budou moct některá řemesla i vyzkoušet a vyrobit třeba vánoční dárek. „Zájemci si budou moct vyrobit mýdlo, vlastnoručně nazdobit vánoční perníček, vymodelovat si kapříka, vyrobit si svíčku nebo vlastní originální šperk.“

Pro dobrou náladu zahraje Řehečské kvarteto, chybět nebude ani občerstvení.

Symbolem Domu řemesel je anděl. V Kryštofáku najdete spoustu andělíčků třeba z keramiky
Dům řemesel v Kryštofově Údolí
autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.