Ještě půl roku potrvá přestavba libereckých lázní na galerii

28. listopad 2012

Ještě půl roku zbývá do konce přestavby bývalých libereckých lázní. Ty se po velké rekonstrukci za tři sta milionů korun stanou městskou galerií. V uplynulých měsících se v lázních bouralo a stavělo, teď přišly na řadu jemnější práce.

Kromě stavařů pracují v lázních také restaurátoři. Podle stavbyvedoucího Martina Dvořáka probíhá zatím všechno podle plánu a stavební firma pracuje v souladu s požadavky města i odborníků.

„Veškeré záležitosti, týkající se památkových hodnot objektu jsou průběžně konzultovány jak s výkonným orgánem státní památkové péče, tak s odbornou organizací – Národním památkovým ústavem.“ potvrzuje Petr Freiwillig z Národního památkového ústavu v Liberci.

Regionální rada regionu Severovýchod přišla už před časem s tím, že je zakázka předražená až o šedesát milionů. Město s tím ale nesouhlasí. Regionální rada si nechá rozpočet zakázky posoudit ještě u jedné, třetí firmy. Výsledky budou za čtvrt roku. V případě, že se zakázka ukáže opravdu jako předražená, hrozí Liberci zkrácení evropské dotace.

autor: sas
Spustit audio