Je to zklamání, tohle se nám nemůže stát, zlobil se Trpišovský po prohře s Duklou

13. únor 2016

Fotbalisté Liberce by se rádi do konce sezóny udrželi mezi týmy, které si zajistí účast v evropských pohárech. Jarní část Synot ligy ale zahájili v 17. kole porážkou na Dukle 0:2. A možná se ukázalo, jak budou chybět opory David Pavelka s Josefem Šuralem. Oba čeští reprezentanti přestoupili ze Slovanu v zimní pauze.

„Nemůžeme pořád myslet na to, že David tady není a není tady ani Šuri (Šural), i s nimi jsme prohráli zápasy, třeba na Zlíně 2:0 po podobném průběhu,“ připomíná nový liberecký kapitán Lukáš Pokorný.

Po jednom utkání nejde dělat ukvapené soudy, ale Slovan jakoby ztratil v zápase z minuty na minutu jistotu, a stačil jediný moment.

„Je to pro mě zklamání. Prostě tohle se nám nemůže stát. Na podzim jsme prošli velkými těžkými bitvami ať v lize nebo v Evropě, a nemůže se stát, že jeden gól na Dukle nám pošle křivku výkonu takhle dolů,“ mrzelo trenéra Liberce Jindřicha Trpišovského.

„Samozřejmě nám odešli důležití hráči, ale už tu nejsou a nebudou. Je to na nás, abychom to dokázali. Myslím, že je tu dost kvalitních a zkušených hráčů,“ dodal liberecký kouč.

Na druhou stranu většina hráčů Slovanu ze základní sestavy pro utkání na Dukle, toho v lize celkově moc neodehrála. Někteří v této sezóně v nejvyšší soutěži debutují. A tak se zimní odchody tahounů Pavelky se Šuralem mohou projevit.

„Začátek ukázal, že můžeme hrát bez nich. Ta kvalita tam je, ale bohužel ty zkušenosti zatím chybí,“ přiznává jeden z nejzkušenějších fotbalistů Liberce Michael Rabušic, který stejně jako jeho spoluhráči doufá ve zlepšení a navázání na podzimní výkony.

Cíl Slovanu tak zůstává i přes nepovedené utkání na Dukle stejný. „Věřím, že máme ten tým na to, abychom bojovali o pohárovou Evropu,“ je cítit odhodlání z libereckého kapitána Lukáše Pokorného.

Severočeský tým by musel nejméně udržet své aktuální čtvrté místo, na kterém ho ale už dnes může bodově dohnat posílená Slavia.

autor: Mirko Vasič
Spustit audio