Jablonečtí si pochutnali na koláčích za vítězství v derby, teď chtějí porazit Mladou Boleslav

8. listopad 2014

Fotbalisté Jablonce zatím zažívají povedenou podzimní část Synot ligy. Patří jim třetí příčka s výrazným náskokem na své pronásledovatele, a bodový rozdíl by mohl nabýt ještě větších rozměrů po dnešním utkání 13. kola s Mladou Boleslaví. Hráči Baumitu k němu navíc nastoupí posilněni poslední výhrou v Podještědském derby, za kterou dostal celý kádr slibovanou odměnu.

„Říkal, že doveze nějaké chodské koláče. Každý trenér musí něco přihodit, kromě koláčů navíc čekáme ještě maso (smích). Vždyť jsou tam tři, musejí se o to nějak podělit,“ připomínal v neděli po historickém vítězství v Liberci záložník Jan Kopic, co všechno slíbil trenérský tým v čele s Jaroslavem Šilhavým svým svěřencům jako odměnu za tříbodové loupení na hřišti nesmiřitelného rivala.

I díky tomu, že trenéři svůj slib skutečně splnili, prožívají od té doby fotbalisté Baumitu příjemný týden. Dobrá nálada je v jablonecké kabině přímo nakažlivá, a v takovém prostředí se mužstvu dobře připravuje na následující ligové kolo. „Splnil to, co říkal, ale přejedeni určitě nejsme (smích). Něco jsme dostali, každý ochutnal a musím říct, že to bylo hodně dobré. Hlavně ty koláče,“ usmívá se útočník Martin Doležal.

Právě on svou trefou zařídil Jablonci výhru v ani ne týden starém derby a dostal svůj tým na dostřel jediný bod vzdálené a v tabulce druhé Spartě. „Je dobře, že jsme to zvládli a zase trochu odskočili tomu spodku, i když Ostrava pořád nějak zázračně vyhrává. Teď by to chtělo porazit Boleslav, ještě víc bodově odskočit a přiblížit se Spartě a Plzni,“ říká Martin Doležal.

Do Chance arény ale tentokrát nemíří lehký soupeř, naopak na první pohled možná kvalitnější než většina mužstev, se kterými se Baumit střetnul na domácím hřišti v minulých duelech. S čím tedy vyrukovat na Mladou Boleslav?

„Samozřejmě musíme respektovat soupeře, ale hlavně musíme hrát svoji hru a nečekat na to, co vymyslí. Boleslav je nebezpečný tým, který patří ke špičce ligy, takže to bude těžký zápas. Ale my musíme na domácím hřišti zvítězit,“ burcuje záložník Martin Pospíšil.

Důležitý závěr podzimu

Závěr podzimní části je pro Severočechy opravdu výživný, alespoň co se týká soupeřů a důležitosti jednotlivých zápasů. V minulém kole sehrál Baumit už zmíněné derby, nyní ho čeká pátá Mladá Boleslav, v dalším střetnutí čtvrtá Ostrava a v posledním kole před pauzou dokonce vedoucí Plzeň.

Příští utkání tedy Jablonecké pořádně prověří a zároveň by mohla napovědět, jestli se tým okolo kapitána Hübschmana na jaře skutečně zapojí do bojů o mistrovský titul. „Určitě to může být zlomové, protože buď odskočíme týmům za námi, ale pokud bychom to nedej bože nezvládli, tak se ty týmy přiblíží k nám. Myslím, že následující zápasy budou hodně důležité a bylo by dobré získat plný počet bodů,“ přeje si Martin Doležal.

Potvrdit tedy může Jablonec slova vytáhlého útočníka už dnes, kdy hostí na domácí půdě Mladou Boleslav. Utkání začne ve 20 hodin a 15 minut.

autor: David Nyč
Spustit audio