Jablonečtí fotbalisté dál věří v postup v EL. Šéf Pelta má střízlivé odhady

6. srpen 2015

O desítky milionů a dobrou pozici přišel český fotbal vyřazením Plzně i Sparty v kvalifikaci Ligy mistrů. Alespoň částečně mohou výpadek dvou nejlepších klubů napravit dva podještědské celky v kvalifikaci Evropské ligy. Liberec hraje na hřišti izraelské Šmony, Jablonec se pokusí překvapit v Kodani. V domácím utkání na Střelnici prohrál 0:1 a v dánské metropoli severočeskému mužstvu nikdo příliš nevěří.

„Kodaň určitě znovu vyhraje, jsem o tom stoprocentně přesvědčený. Myslím, že kluci z Česka nám nedají ani gól. Určitě je vyřadíme,“ odhalil svou prognózu fanoušek dánského celku Markus, který je prodavačem ve fanshopu u stadionu Telia Parken.

Ale není sám, s postupem Kodaně se tu tak nějak automaticky počítá, což z konverzace s místními rychle pochopíte. Ostatně, střízlivé odhady má také jablonecký boss Miroslav Pelta.

„Od Kodaně jsem sice očekával lepší výkon, ale výsledek 1:0 z Jablonce je pro ni nádherný. Naše šance teď odhaduju na 20 procent,“ přiznal šéf Fotbalové asociace České republiky.

Jenže naštěstí pro Jablonec ne všichni souhlasí s podobnými propočty.

„Osobně nám věřím víc, vidím to padesát na padesát. Výsledek 0:1 není tak hrozný. Hlavně v první půli jsme ukázali, že s nimi můžeme hrát. Věřím, že postoupíme,“ prohlašuje záložník Martin Pospíšil.


Nikoliv výsledek, ale předvedená hra a až do vyloučení Stanislava Tecla jinak vyrovnaný průběh týden starého duelu stále dávají Severočechům naději na zvrat.

„Nepředpokládáme, že soupeř bude výsledek bránit. Naopak očekáváme, že bude ofenzivní a bude chtít dát další góly. To by mohla být i cesta pro nás,“ plánuje jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Čtěte také

„Pořád nemůžeme nabít dojmu, že Kodaň je taková, jak se ukázala u nás. Myslím, že dokáže hrát ještě mnohem lépe. Abychom mohli pomýšlet na výsledek, tak musíme podat ještě lepší výkon,“ dodal.

Jestli se daří Jablonci odvracet vyřazení z kvalifikace o Evropskou ligu, zjistíte na Radiožurnálu z reportážních vstupů, podstatnou část utkání odvysíláme na streamu Český rozhlas Sport na našem webu. Utkání začne v 19.45.

autoři: David Nyč , Petr Hašek
Spustit audio