Jabloneckými ulicemi se prohání Bobík. Uklízí ale i parky

31. říjen 2013

V Jablonci nad Nisou můžete v ulicích potkat zvláštní vozítko. Patří technickým službám a říká se mu Bobík. Je to speciální čtyřkolka se zabudovanou popelnicí a velkým luxem. Díky Bobíkovi je město upravenější a čistší a lidé si ho chválí hlavně proto, že umí uklidit nejen odpadky a nedopalky cigaret, ale také problematické psí exkrementy.

„Snad už jsou lidé trochu ukázněnější, protože jim zařídili koše na exkrementy,“ říká jedna z obyvatelek Jablonce s tím, že pejskaři se chovají většinou slušně.

Nedá se to prý ale říct o všech, a tak na psí hromádku lidé na sídlištích, v parku nebo i na chodníku občas narazí.

A především kvůli neukázněným pejskařům v Jablonci pořídili Bobíka, speciální vozítko s luxem a velkou popelnicí.

„Bobíka máme zhruba od června, využívá se nejen na vysávání psích exkrementů, ale také na drobný odpad a nedopalky, s čímž tedy máme ve městě problém,“ říká Lucie Holubová z jabloneckých Technických služeb.

„Jezdí po nejvíce frekventovaných místech: centrum města, u přehrady, kde je hodně návštěvníků, a pak autobusové zastávky atd.“

„Psí exkrementy se dříve v podstatě neuklízely, spíš se vyhrabaly při seči a podobně, takže teď je sbíráme a je to určitě lepší způsob,“ pochvaluje si výhody Holubová.

autor: sas
Spustit audio