Jablonec zlomil domácí prokletí. Oslabenou Olomouc porazil 4:0

6. listopad 2015

Ve třináctém kole Synot ligy poprvé zvítězili fotbalisté Jablonce na vlastním hřišti. Nováčka z Olomouce, který dohrával zápas oslabený o dva vyloučené hráče, porazili 4:0 po brankách Doležala, Pernicy, Tecla a Pospíšila.

Ráz utkání určila 17. minuta a souboj olomouckého Martina Hály a jabloneckého Ruslana Mingazova. Turkmenský záložník domácích se po střetu před pokutovým územím ocitl na zemi a rozhodčí Karel Hrubeš poslal Hálu s červenou kartou do kabin.

První velkou šanci v oslabení měla Sigma, ale Navrátilovu ránu vyrazil brankář Hrubý. Domácí tým se prosadil až na konci poločasu. Pospíšilův centr „šajtlí“ proměnil po kombinaci hráčů kdysi působících na Hané v první gól Martin Doležal. V nastavení po závaru zdvojnásobil vedení obránce Pernica.

Definitivně o výsledku rozhodla 63. minuta. Po faulu Rajnocha na Doležala olomoucký stoper okamžitě věděl, co bude následovat. Ani se nepodíval na druhou žlutou kartu a rovnou odběhl do kabin.

Definitivní podobu výsledku dali v posledních deseti minutách Stanislav Tecl a Martin Pospíšil.

Na sedmý pokus v letošním ročníku Jablonec zvítězil v domácím prostředí. Olomoucí porazil 4:0 a v neúplné ligové tabulce se posunul na páté místo. Olomouc zůstává třináctá.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Sigma Olomouc 4:0 (2:0)
Branka: 40. Doležal, 45.+1 Pernica, 80. Tecl, 88. Pospíšil. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Kubr. ŽK: Wágner - Buchta, Moulis, Rajnoch, Navrátil. ČK: 17. Hála, 62. Rajnoch (oba Olomouc). Diváci: 1186

autor: vman
Spustit audio