Jablonec předvedl v souboji s Ostravou mizerný výkon, fanoušci dali nespokojenost najevo

12. březen 2016

Fotbalisté Jablonce nezažili povedený večer. V zápase 21. kola Synot ligy s beznadějně poslední Ostravou měli ambiciózní Severočeši podle prognóz brát tři body, jenže uhráli jen remízu 1:1, navíc jim byl Baník zcela vyrovnaným soupeřem. A to se fanouškům ani trochu nelíbilo.

Když domácí odcházeli podél postranní čáry do kabin, jako by šli uličkou hanby, cestou z hřiště to totiž od vlastních fanoušků slovně pořádně schytávali a vzduchem létaly nehezké výrazy. Je až s podivem, že měl pro spršku nadávek útočník Stanislav Tecl pochopení. „Já se ani nedivím, že nám diváci nadávali. Přijde mi, že děláme všechno pro to, aby jich chodilo co nejmíň, protože to, co předvádíme, to je opravdu do nebe volající. Tohle je z naší strany velký průser, chybělo tomu úplně všechno. V prvním poločase jsme to hráli jak ´pochoďák´, opravdu tam nebylo vůbec nic z toho, co bychom měli předvádět,“ říká Tecl.

Ani hodnocení druhé půle ale nemůže být v případě Jabloneckých o mnoho radostnější. Právě Tecl měl přitom skvělou šanci zápas rozhodnout, jenže neproměnil nařízenou penaltu. A tak sami hráči po zápase hovořili o ostudě.

A útočník Martin Doležal vlastně našel ještě jiný výraz pro předvedený výkon. „Tohle je mega ostuda. Musíme si teď nasypat popel na hlavu. Něco se musí změnit,“ vysvětloval zklamaný Doležal, a vlastně tak přiznal, že si spolu se svými spoluhráči před utkáním vůbec nepřipouštěl, že by mohl s beznadějně posledním Baníkem ztratit body.

Ano, o podcenění mluvil na pozápasové tiskové konferenci i trenér Zdenko Frťala. „Už před zápasem jsem hráče upozorňoval na to, že kdyby jen na vteřinu podcenili Baník Ostrava, tak bychom na to krutě doplatili. Nám se to hlavně v prvním poločase vymstilo. Pak můžete dělat, co chcete, ale když něco podceníte, je to hrozně složité. Z naší strany tomu chyběla kvalita,“ dodává jablonecký kouč.

Vylepšit renomé si ale se svým týmem může už v úterý, kdy v odvetě čtvrtfinále domácího poháru přivítá na Střelnici pražskou Duklu. První zápas na Julisce skončil bez branek, a Severočeši by moc, moc potřebovali druhý duel zvládnout. Právě přes MOL Cup totiž v tuhle chvíli vede zřejmě jediná cesta do evropských pohárů.

autor: David Nyč
Spustit audio