Jablonec nad Nisou zapůjčí svá sportoviště pro Olympiádu dětí a mádeže

29. září 2018

Do Letních olympijských her dětí a mládeže se v příštím roce zapojí i Jablonec nad Nisou. Do Libereckého kraje, který sportovní událost bude v červnu hostit, dorazí stovky mladých sportovců z celého Česka.

Závodit nebudou jen v Liberci, ale také v sousedním Jablonci nad Nisou. Město olympiádě nabídne bezplatně svá sportoviště.

„Jablonec nad Nisou jako město sportu nemůže zůstat stranou. Uzavřelo smlouvu o spolupořadatelství. Nabídneme k dispozici sportovní plochy, to znamená atletický stadion, atletickou halu na Střelnici, vodní nádrž Mšeno a městskou halu v ulici U přehrady,“ sdělila jablonecká mluvčí Markéta Hozová.

Kromě Jablonce nad Nisou budou do her zapojeny také město Liberec, Liberecký kraj, Český olympijský výbor, Technická univerzita, 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany a liberecké krajské ředitelství Policie ČR.

Letní olympijské hry dětí a mládeže budou stát více než 32 milionů. Náklady uhradí Český olympijský výbor, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Liberecký kraj.

Spustit audio