Jablonec nad Nisou vstoupí do Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory

2. červenec 2013

Jablonec nad Nisou se stal novým členem Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory. Díky členství v klubu, který nabízí řadu výhod pro turisty v celém regionu, chce přilákat více lidí právě do Jablonce.

„Je to sdružení obcí a poskytovatelů služeb v rámci cestovního ruchu. Vzhledem k tomu, že Jablonec se neustále pokládá za bránu do Jizerských hor, domnívám se, že rozhodnutí zastupitelstva bylo správné a myslím si, že to pomůže pomoci jak tomu sdružení, tak podnikatelům v cestovním ruchu v Jablonci,“ říká primátor města Petr Beitl z ODS.

Obce a provozovatelé sportovišť nebo hotelů se podle něj nemohou prezentovat jednotlivě, musejí vystupovat jako skupina s výhodami pro turisty.

„Je potřeba nabídnout celý systém: Vaše dovolená bude probíhat takto, v tomto areálu, na jednu slevovou kartu můžete využít stovky služeb. Dneska jsou klienti zhýčkáni. Samozřejmě když se projdou nabídky ze zahraničí, tak ta cenová konkurence je velmi ostrá,“ vysvětluje Beitl a dodává:

„Už to není o tom, že dovolená v zahraničí je dvakrát dražší než v Čechách. Ceny se sbližují, tím pádem musí stoupnout i ten standard a rozsah služeb, které se v České republice nabízí.“

autor: sas
Spustit audio