Jablonec na Nisou má nové autobusové nádraží

15. říjen 2012

S nepřízní počasí a podobnými peripetiemi už se nemusejí potýkat cestující v Jablonci nad Nisou díky novému autobusovému nádraží, které ve městě vyrostlo.

Lidé jsou většinou s novým nádražím spokojení. To bylo ostatně účelem celé velké přestavby autobusového terminálu v Jablonci, jak říká náměstek primátora Per Vobořil. A dodává, jaké má nové nádraží ještě výhody: „Nový terminál umožňuje nastupování imobilním občanům, je tam i dostupnější informovanost, dostupné toalety, lepší přehlednost...“

Navíc díky novému terminálu se uvolnilo i centrum města. Nově se lépe přestupuje také na mostku v Kamenné ulici nedaleko nádraží.

Detaily přestavby kolem mostu v Kamenné popisuje dopravní expert Pavel Kozák: „Výsledek je ten, že je opět otevřen, že ta propojka je zpět vrácena. Opět se mohou vrátit autobusy, je možné ho plně zatížit, mohou ho využít i chodci, cyklisté a podobně. Je to opět propojení s centrem města.“

V Jablonci se najdou i kritici nového terminálu. Říkají, že nevypadá moc reprezentativně a nenabízí cestujícím moc komfortu a že se nedá srovnat s některými novými nádražími v jiných městech, například prý v Hrádku nad Nisou nebo v Hradci Králové.

autor: sas
Spustit audio