Jablonec může dotáhnout špičku fotbalové ligy, útočí i Teplice

3. říjen 2014

Severočeské kluby mají v nejvyšší fotbalové soutěži dlouhodobě vysoké ambice a nejinak je tomu i v tomto ročníku Synot ligy. Teplice a Jablonec předsezónní cíle naplňují a útočí na čelo ligy, Liberci se ale daří méně a je až 12.

Jako první ze severočeského trojlístku zasáhne do hry nejvýše postavený tým, tedy třetí Jablonec. Ten inksasoval v posledních třech zápasech jediný gól. Problémy ale mají Severočeši hlavně s útočnou produktivitou.

„Doma jsme už poztráceli dost bodů, tak musíme získat 3, ať se nám v reprezentační přestávce dobře dýchá. Musíme proměňovat šance,“ je si vědom před duelem s pražskou Duklou Martin Pospíšil.

Jablonci by navíc v nadcházejícím kole výrazně pomohly úspěchy dalších severočeských týmů. Druhá Sparta totiž v neděli hostí Liberec a vedoucí Plzeň zase čtvrté Teplice. Úspěch severočeských týmů v těchto dvou zápasech, by tak nahrál i jabloneckému boji o čelo tabulky.

„Všichni můžou ztratit a my se můžeme dotáhnout. Určitě se budeme snažit i odpoutat od zbylých týmů,“ potvrzuje jablonecký Filip Novák, že od pátku do neděle se mohou dít na čele fotbalové Synot ligy velké věci.

Své k tomu může říct kromě Jablonce a Teplic i Liberec. Ten je sice aktuálně až na 12. místě tabulky, jako remízový král soutěže by se ale ani on nemusel vracet z Letné s prázdnou.

Výsledky zápasů 10. kola Synot ligy jsou navíc o to důležitější, že následovat bude dvoutýdenní reprezentační pauza, kterou nechtějí ani severočeské týmy prožít v dusné a poraženecké náladě.

„Úkol zní jasně, je potřeba je zastavit,“ vzkazuje pomocí filmové hlášky plzeňský Jan Chramosta nejen do Teplic.

Jak se severočeské týmy proti těmto úkolům Plzně a vlastně i dvou pražských klubů postaví, budete moci jako tradičně mapovat i ve vysílání Radiožurnálu a ČRo Sport. Na adrese zpravy.rozhlas.cz totiž přineseme z 10. kola soutěže přímé přenosy hned čtyř zápasů, včetně všech tří vystoupení severočeských týmů.

autoři: mij , vman
Spustit audio