Jablonec konečně oslavil olympijské zlato své hrdinky Báry Špotákové

14. listopad 2012

Na oslavě nechyběly ani kapely Tři sestry a Wohnout.

Od letní olympiády uplynuly už tři měsíce. Jablonec nad Nisou ale stále slaví triumf své rodačky, oštěpařky Barbory Špotákové, která v Londýně získala už druhé olympijské zlato. Součástí nekončících oslav byl také úterní Happening s Bárou, spojený s koncertem kapel Tři sestry a Wohnout.

Do Jablonce už se příliš často nevrací, přesto ji tam všichni znají. Když se řekne Barbora Špotáková, vybaví se většině Jablonečanů její dvě olympijská zlata. Někteří si ale vzpomenou také na jejího otce, jako na trenéra dětí.

Jako dík za senzační uplynulou sezónu dostala šestinásobná atletka roku od města hned tři dary. Tím prvním byl právě koncert její oblíbené kapely Tři sestry. Ta v rámci svého turné zahrála v Jablonci společně se skupinou Wohnout.

Dárek v podobě koncertu udělal světové rekordmance v hodu oštěpem opravdu radost. Překvapení si pro ni připravil také dětský pěvecký sbor Skřivánek. A hvězda světové atletiky přiznala, že byla z malých zpěváků od tří do šesti let pořádně na měkko.

Druhým darem pro Barboru Špotákovou byl luxusní lustr do nového domu. Jako další poděkování bude nejúspěšnější české atletce udělen titul Čestný občan Jablonce nad Nisou.

Dostane ho prvního ledna příštího roku v městském divadle. Stane se tak v rámci oslav dvacetiletého výročí České republiky.

Ten největší dárek ale přijde až začátkem příštího léta. Barbora Špotáková se stane maminkou.

autor: Šárka Sudová
Spustit audio